Gå til sidens hovedinnhold

- Kjørte på ferietur til Frankrike i kommunal tjenestebil

Lederen i Bergen kommune brukte tjenestebilen som sin private bil, mener statsadvokaten. Nå er han tiltalt for grovt økonomisk utroskap.

Beløpet er ikke svimlende, men påtalemyndigheten mener mannen i 40-årene i løpet av tre år påførte kommunen utgifter på minst 22.000 kroner i forbindelse med den private kjøringen, skriver Bergensavisen.

Det knytter seg til utgifter til drivstoff og bompenger.

Utstyrt med drivstoffkort
Som leder for en kommunal institusjon disponerte han over tjenestebiler leaset av Bergen kommune. Disse var utstyrt med drivstoffkort.

I tiltalen som er tatt ut, er det listet opp til sammen elleve reiser som statsadvokaten mener ikke var tjenestereiser i årene 2009 til 2012.

Foruten en reise til Frankrike og Danmark skal han blant annet ha kjørt seks turer til Østlandet med tjenestebilen, ifølge tiltalen.

Statsadvokaten i Hordaland mener utroskapen er grov fordi den er begått av en offentlig tjenestemann og den særlige tillit som fører med stillingen.

Gikk gjennom bilbruken
Uregelmessighetene ble oppdaget da kommunen gjennomgikk bilbruken ved avdelingen.

Saken ble anmeldt i juli 2012, men ble først henlagt.

Da kommunen klaget, besluttet statsadvokaten å gjenoppta etterforskningen. I slutten av april i år ble tiltalen tatt ut.

- Årsaken til henleggelsen var at det dreide seg om et lite beløp, og at forholdet lå noen år tilbake i tid, sa politiadvokat Tore Johan Sørland i Hordaland politidistrikt da BT omtalte anmeldelsen i desember i fjor.

Nekter straffskyld
I avhør har mannen i 40-årene nektet straffskyld, og han har avvist at han i det hele tatt har brukt tjenestebiler på private reiser.

Saken kommer opp for Bergen tingrett i november.

Les flere saker i Bergensavisen

Kommentarer til denne saken