Kjørte på fotgjenger - tiltalt for uaktsomt drap

TRAFIKKULYKKE: Ulykken skjedde midt i gågata i Storgata i Tromsø litt før klokken 14 onsdag.

TRAFIKKULYKKE: Ulykken skjedde midt i gågata i Storgata i Tromsø litt før klokken 14 onsdag. Foto: Dag Tørrisen (Dag Tørrisen)

Mannen kjørte i høy hastighet på en fotgjenger i Storgata i Tromsø.

11.11.10 16:16

Påtalemyndigheten har tatt ut tiltale etter en trafikkulykken i Tromsø 2. juni i år. Mennene kjørte i høy hastighet på en fotgjenger i Storgata, som er gågate. Fotgjengeren omkom som følge av påkjørselen.

- Sjåføren av personbilen er tiltalt etter straffelovens § 239 for ved uaktsomhet å ha forvoldt en annens død. Han er også tiltalt for brudd på veitrafikklovens bestemmelser om generell aktsomhet (§ 3) og skikkethet ved sykdom (§ 21, 1. ledd), opplyser politiet.

- Etterforskningen har avdekket at sjåføren var svekket på grunn av svært lave blodsukkerverdier tidligere samme dag, rett før og under kjøringen. Mannens førerkort har vært beslaglagt siden ulykken, og påstand om tap av førerrett forbeholdes nedlagt i straffesaken, opplyser Troms politidistrikt.

Storgata var full av folk da ulykken skjedde i sommer. Et av øyenvitnene beskriver den dramatiske hendelsen slik:

- Bilen kom nordfra i Storgata. Etter at den passerte Stortorget, ga den full gass og kjørte rett inn i en pengetransportbil utenfor Fokus Bank. Bilen som kom i høy fart traff mennesker før den traff pengetransportbilen, sa Hans Jonny Jensen som var øyenvitne til ulykken.

Et nært familiemedlem av sjåføren opplyste like etter ulykken at sjåføren hadde diabetes og nylig hadde begynt med en ny medikamenttype.

Vitnet fortalte at dette kan ha påvirket sjåførens tilstand og oppførsel da ulykken skjedde. Vitnet beskrev oppførselen til sjåføren som aggressiv og han skal ha nektet å komme ut av bilen etter ulykken.

Totalt ble tre personer fraktet til UNN etter ulykken. Den ene, en kvinne i 50-årene, omkom.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag