Gå til sidens hovedinnhold

Kjørte rundt med død mann i bilen

30-åringen ble funnet død og fraktet i bilen fra Kunes til Lakselv.

En død mann ble lørdag fraktet fra Kunes til Lakselv i personbil før politiet ble varslet. Politiet har antydet at dødsfallet kan være narkotikarelatert, melder Finnmark Dagblad.

Ifølge informasjon avisa Sagat har fått tilgang ble liket på Kunes fraktet til Lakselv før politiet ble varslet. Avisa oppgir også at den avdøde mannen skal være hjemmehørende i Porsanger.

Dreier seg ikke om selvmord

Østfinnmark politidistrikt var mandag kveld svært sparsommelig med informasjon om dødsfallet. De vil ikke bekrefte informasjonen som er gjengitt i avisa Sagat.

Jourhavende ved Østfinnmark politidistrikt, Elin Nessimo, vil ikke si noe om dødsårsaken. Hun henviser til obduksjonen av den døde, men kan bekrefte at det ikke dreier seg om et selvmord.

- Mannen er i begynnelsen av 30-åra, og vi har avhørt tre vitner i saken. Siden dødsårsaken er uklar, er den døde sendt til obduksjon slik at vi kan få bekreftet en dødsårsak.

- Hva enkelte personer i Vestfinnmark politidistrikt har sagt om saken kan jeg ikke svare for. Det er Østfinnmark polititdistrikt som etterforsker saken og som skal informere. Vi ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Mulig overdose

Informasjonsansvarlig ved Østfinnmark politidistrikt, Trude Danielsen, antyder at dødsfallet kan skyldes en overdose, men understreker samtidig at avdøde er sendt til obduksjonen for å få svar på dødsårsaken.

- Saken er under etterforskning, og vi vil komme tilbake med mer informasjon senere.

Fraktet i personbil

Idar Liland ved Porsanger lensmannskontor bekrefter ovenfor Finnmark Dagblad at den avdøde ble fraktet til Lakselv i en personbil.

- De som fraktet ham hit ønsket å få ham til lege raskest mulig, og Lakselv legesenter var nærmest. Hvor mannen er hjemmehørende vet jeg ikke, i og med at jeg ikke etterforsker saken. Mannen har tidligere, i perioder, oppholdt seg i Lakselv.

Politiet kan ikke fortelle hvilken tilknytning de øvrige i bilen hadde til den avdøde.

- Videre etterforsking i saken er det Østfinnmark politidistrikt som tar seg av i og med at dødsfallet fant sted i deres distrikt.

Les flere saker i Finnmark Dagblad