*Nettavisen* Nyheter.

Kjos er ikke bekymret for Dreamliner

Oslo (NTB): Til tross for en rekke hendelser med Boeings nye «superfly» 787 Dreamliner, er Norwegian ikke redd for å sette flyet inn i trafikk. Norwegian har bestilt åtte fly av denne typen.

16.01.13 14:07

- Vi er ikke så veldig bekymret for Dreamlineren, for å si det mildt. Det er ikke noen prototype vi får, men byggenummer 102, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos under et luftfartsseminar på Stortinget onsdag.

De ti siste dagene har det vært en rekke episoder som involverer de nye 787 Dreamliner-flyene til Boeing. Det hittil mest alvorlige skjedde onsdag da et fly på vei til Tokyo måtte nødlande på grunn av røykutvikling i cockpiten.

Norwegian følger med på hendelsene og avventer situasjonen. De avviser at det på dette stadiet er grunn til bekymring.

- Vi har full tiltro til at Boeing tar tak i de tingene som nå har dukket opp. Det er heller ikke konkludert med at de tingene som har skjedd, er spesifikke for denne flytypen, så vi avventer konklusjonen som amerikanske luftfartsmyndigheter måtte komme med, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NTB.

Han understreker at ifølge Boeings egne analyser av nye flytyper produsert og satt i trafikk, viser 787 en større driftssikkerhet.

Norwegian har bestilt totalt åtte 787 Dreamliner. Tre leveres i år, fire til neste år og det siste i 2015. I mai starter Norwegian opp flyginger til Bangkok og New York, og planen er å sette inn de nye flyene på disse rutene. (©NTB) (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.