RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjos har kriseplanen klar

UNDER PRESS: En streik kan fort bli kostbar for Norwegian-sjef Bjørn Kjos.
UNDER PRESS: En streik kan fort bli kostbar for Norwegian-sjef Bjørn Kjos. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)
Flyselskapet har sendt ut permitteringsvarsler.

Det går mot storstreik i Norwegian. Selskapet har allerede sendt ut permitteringsvarsler for de øvrige ansatte som vil miste arbeidsoppgaver dersom mange fly blir satt på bakken, skriver Aftenposten.

– Dette permitteringsvarselet vil bli iverksatt så snart vi ser det nødvendig. Mye avhenger av hvor stor en eventuell opptrapping vil bli fra søndag. Det er viktig for oss å holde så mye av driften som mulig i gang, og vi leter derfor etter alle muligheter for å opprettholde den avtalen vi har med passasjerene om å fly dem til avtalt tid til avtalt sted. Det er vårt overordnede hensyn og vil styre det vi kommer til å foreta oss, sier Kjos til avisen.

Kriseplanen innebærer å leie inn nye fly med mannskap for å dekke de streikerammede rutene, slå sammen avganger for å få med så mange passasjerer som mulig på færre fly og å sette inn flere av de administrative lederne i selskapet med bakgrunn som piloter inn i kabinen.

En annen mulighet er å bruke Dreamliner-flyet, som hittil kun har blitt benyttet på langdistanseruter, til å dekke innenriksflyginger mellom Oslo og Bergen. Begge flyplassene har erfaring med å ta imot større fly.

Onsdag ble ett medlem fra de kabinansattes fagforening Parat tatt ut i streik, noe som først og fremst er en symbolsk handling, for å vise at streiken er i gang. Dersom fagforeningen Parat trapper opp streiken i Norge, kan til sammen 1.229 kabinansatte i Norge og Danmark bli tatt ut i streik. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere