*Nettavisen* Nyheter.

Kjos har kriseplanen klar

UNDER PRESS: En streik kan fort bli kostbar for Norwegian-sjef Bjørn Kjos.

UNDER PRESS: En streik kan fort bli kostbar for Norwegian-sjef Bjørn Kjos. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

Flyselskapet har sendt ut permitteringsvarsler.

Det går mot storstreik i Norwegian. Selskapet har allerede sendt ut permitteringsvarsler for de øvrige ansatte som vil miste arbeidsoppgaver dersom mange fly blir satt på bakken, skriver Aftenposten.

– Dette permitteringsvarselet vil bli iverksatt så snart vi ser det nødvendig. Mye avhenger av hvor stor en eventuell opptrapping vil bli fra søndag. Det er viktig for oss å holde så mye av driften som mulig i gang, og vi leter derfor etter alle muligheter for å opprettholde den avtalen vi har med passasjerene om å fly dem til avtalt tid til avtalt sted. Det er vårt overordnede hensyn og vil styre det vi kommer til å foreta oss, sier Kjos til avisen.

Kriseplanen innebærer å leie inn nye fly med mannskap for å dekke de streikerammede rutene, slå sammen avganger for å få med så mange passasjerer som mulig på færre fly og å sette inn flere av de administrative lederne i selskapet med bakgrunn som piloter inn i kabinen.

En annen mulighet er å bruke Dreamliner-flyet, som hittil kun har blitt benyttet på langdistanseruter, til å dekke innenriksflyginger mellom Oslo og Bergen. Begge flyplassene har erfaring med å ta imot større fly.

Onsdag ble ett medlem fra de kabinansattes fagforening Parat tatt ut i streik, noe som først og fremst er en symbolsk handling, for å vise at streiken er i gang. Dersom fagforeningen Parat trapper opp streiken i Norge, kan til sammen 1.229 kabinansatte i Norge og Danmark bli tatt ut i streik. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.