RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjøp begravelsen på nett

Sist oppdatert:
En uke etter at Fonus Begravelsesbyrå åpnet for gravferdsoppdrag på nett strømmer kundene på.

Rett før påske lanserte begravelsesbyrået Fonus et Internettbasert begravelsesbyrå. I går dukket de første reklamene opp på TV-skjermen.

«Min mann han slet veldig med sorgen da hans mor døde, så det var veldig godt å kunne gå inn på nettet å planlegge begravelsen i fred og ro sånn at vi fikk god tid til å ta de riktige avgjørelsene. Ikke minst få en oversikt over alle kostnadene». Slik skildrer en kvinne sin opplevelse med den nystartede nettjenesten på reklamesnutten på TV.

Se reklamesnutten her:

- Tjene penger på sikt
- Vi har ikke store forventinger, men vi tror det vil kunne gi et godt supplement for de som allerede har valgt oss. For oss er dette et satsingsområdet som vil kunne gi inntekter på sikt, sier administrerende direktør i Fonus begravelsesbyrå Marita Eikenes til NA24.

NA24 - din nye næringslivsavis

Siden lanseringen 7. april har de fått om lag 10 kunder bare gjennom nettjenesten.

- Dette må sies å være bra. Vi har jo ikke startet med reklame og informasjon før nå, sier Eikenes.

Fonus som er et nordisk, samvirke-eiet konsern med virksomhet i Norge, Sverige, Danmark og Finland, har alt vært på nett en stund. I Sverige har kunder kunnet benytte seg av tjenestene i et halvt år allerede. Og tilbakemeldingene er gode.

- Erfaringene fra Sverige viser at dette fører til en økt kundemasse, sier Eikenes.

Ifølge henne vil virksomhetene i Danmark og Finland følge etter.

- De har ikke startet opp på nett ennå, men de vil være på nett i løpet av et par år, sier hun.

Prispress
Hvert år dør rundt 41.000 nordmenn. Dette skaper et marked. Det at prisene nå blir mer tigjengelige for kundene kan føre til økt konkurranse i begravelsesmarkedet.

- Dette vil sannsynligvis gi bedret prisoversikt i markedet, og det er bra for forbrukerne, mener Direktør Sverre Bjønnes ved Handels- og servicenæringens hovedorganisasjon, gravferdsseksjonen.

Han ser positivt på nykommeren på nett.

- Kostnader rundt en begravelse vil bli mer synliggjort når alle prisene ligger ute på nett, dette ser vi som svært positivt, sier Bjønnes.

Han legger til at de fleste kanskje ikke tenker over hva en fullstendig begravelse faktisk koster, og at tjenesten kan gi kundene en god oversikt.

- Minnestund, kranser og alt rundt selve begravelsen er det som faktisk koster mye penger, ikke selve begravelsen, sier Bjønnes.

Fonus håper å kunne bli en god og seriøs tilbyder på nett og håper de kan være gode på pris.

- Vi ligger godt an prismessig i Oslo. Ute på landsbygda, hvor kontorene driver deltid som bonde og deltid begravelsesbyrå ligger vi litt dårligere an, sier Eikenes.

En full begravelse med alt inkludert kan koste svært mye penger. Men det finnes også billige alternativ.

- Vi kan tilby en gravferd fra 7.500 kroner pluss kiste, og helt opp til 100.000 kroners klassen. Det er helt opp til kunden, sier Eikenes.

Fonus er størst i Norden innen begravelse og familiejuss. Konsernet har nær 300 kontorer, 700 ansatte og en omsetning på ca 650 millioner NOK.

Konsernet har årlig ansvaret for ca 32 000 gravferdsoppdrag i Norden.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere