RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjøp Telecomputing på underskuddet

Sist oppdatert:
Meglerhuset Norse Securities mener at investorene bør bite seg merke i underskuddet til Jan Erik Larsen og Telecomputing. Underskuddet kan være interessant ved et mulig oppkjøp
Norse viser til at det i de siste ukene har blitt gjennomført og lagt inn bud på to skandinaviske selskaper der store deler av verdiene ligger i det skattemessig fremførbare underskuddet.

De to er Skistars kjøp av svenske Spray, hvor det fremførbare underskuddet er på rundt 700 millioner svenske kroner og Reitangruppens bud på Sense, hvor det fremførbare underskuddet er rundt 506 millioner kroner.

Dette mener Norse-analytikeren Thomas Lie:

- Legg merke til at det fremførbare underskuddet for TeleComputing ved utgangen av 2002 var rundt 480 millioner kroner, eller en verdi utsatt skatt på 4,15 kroner pr. aksje.

Av de 480 millioner kronene i fremførbart underskudd er effekten på 28 prosent i redusert skatt for det foretaket som kjøper virksomheten. Hvis et selskap kjøper Telecomputing kan altså skatten reduseres med 134,4 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere