RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjøpefest og budkamp

Sist oppdatert:
Det går mot budkamp etter at kjøpefesten har smittet over på oljeservicesektoren på Oslo Børs.
Av: Niels Ruben Ravnaas og Magnus Klever NA24

En rekke oppkjøp har preget nyhetene de siste dagene, og onsdag er intet unntak. Sist ut er Andreas Sohmen-Pao og Bergesen Worldwide som har slukt rundt 15,3 prosent av Prosafe. Samtidig har det kanadiske selskapet Teekay kastet seg inn i kampen om Petrojarl. Teekay har blant annet kjøpt Petroleum Geo Service sin eierandel i Petrojarl for 60 kroner.

Prosafe har fra før sikret seg 29,57 prosent for 50 kroner pr. aksjene.

Går mot kamp

Markedet priser inn en budkamp i Petrojarl og sender aksjekursen opp 17,05 prosent til 63,50 kroner. En analytiker tror ikke beilerne er ferdige med å kjøpe aksjer i selskapet.

Går det mot budkamp i Petrojarl?

- Ja, er det korte svaret fra en analytiker som ikke ønsker å stå frem med navn.

- Hvem tror du vinner budkampen?

- Den som betaler mest vinner, sier analytikeren til NA24 iMarkedet, men vil ikke spekulere hvem av partene som vil gå seirende ut av kampen.

Bergesens kjøp av Prosafe er også et tegn på at ting er for alvor i ferd med å skje i bransjen.

- Det er jo åpenbart at det er konsolidering i bransjen, er den raske kommentaren fra tallknuseren.

Videre mener analytikeren at Prosafe er et bedre valg for Bergesen enn det Petrojarl vil være, siden Prosafe er mer strategisk riktig for Bergesen Worldwide siden Prosafe er mer inne i de samme markedene som Bergesen.

Avviser rykter

Visestyreformann for Bergesen Andreas Sohmen-Pao avkrefter ryktene som gikk i helgen om at de kjempet om en storpost i Petrojarl.

- Vi har ikke vært involvert i noe rundt Petrojarl, med unntak av at vi indirekte gjennom posten i Prosafe har en del av selskapet, sier Andreas Sohmen-Pao til NA24.

Videre kommenterer Sohmen-Pao kjøpet av Prosafe.

- Vi tror på konsolideringer på dette markedet. Når økende aktivitet driver etterspørselen etter kompetanse og ressurser vil større selskaper være i bedre posisjon til å betjene kundenes stigende forventninger, sier BW Offshore visestyreformann, Andreas Sohmen-Pao, til NA24.

Møteaktiviteten er stor i Prosafe og ledelsen satt i nye møter da NA24 prøvde å få kommentarer etter de siste oppkjøpene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere