RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjøpefesten i gang i USA

Washington (NTB-DPA-Reuters): Kalkunen var knapt kommet ut av ovnen før amerikanerne var i gang med sin årlige shoppingbonanza etter høsttakkefesten.

«Black Friday», kalles den. Dagen etter høsttakkefesten er tradisjonelt årets største shoppingdag i USA, og som så mye annet amerikansk har også denne tradisjonen nå smittet over til Norge, med store «Black Friday»-annonser i fredagens aviser.

Men i USA klarte de ikke engang å vente til fredagen. Mange butikker åpnet allerede torsdag, mens høsttakkefesten fortsatt var i gang.

Amerikanske fagforbund er i harnisk over utviklingen og mener bransjen er i ferd med å ruinere det som har vært en kjær fridag for arbeiderne. På nettet sirkulerte oppropene, og flere butikkeiere og restauranteiere kunngjorde at de hadde nektet å gå med på krav fra kjedene om å holde åpent.

- Det plager meg at dette landet lar folk diktere oss til ikke å være sammen med familien, sier Holly Cassiano, som nektet å åpne en Sears-butikk i Plymouth i delstaten New Hampshire, til CNN.

I Elkhart i Indiana fikk en Pizza Hut-sjef sparken fordi han nektet å holde åpent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere