RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjøper cruiseskip for 800 mill.

Sist oppdatert:
Fred. Olsen blar opp over 800 millioner kroner for ett brukt cruiseskip. Rederiet har dermed fem cruiseskip i sin flåte.
Fred. Olsen Cruise Lines, som eies av Fred. Olsen-kontrollerte Ganger Rolf ASA og Bonheur ASA, har inngått en avtale med Star om kjøp av skipet for levering i august i år, men skal ikke bruke skipet selv med en gang.

I stedet for blir det leid tilbake til selgerne for en 14-måneders periode, og planlagt tilbakelevering til Fred. Olsen er 1. november neste år. Da blir skipet omdøpt, men til hva opplyser ikke det norskeide cruise-selskapet noe om.

Ifølge en børsmelding betaler Fred. Olsen Cruise Lines 130 millioner dollar, drøyt 800 millioner kroner, for skipet, som er planlagt satt inn i operasjon for rederiet tidlig i 2008. Før den til skal skipet rustes opp og oppgraderes.

Fred. Olsen punger ut 800 millioner kroner for cruiseskipet Norwegian Crown.Foto: Morten Holm
Etter gjennomføringen av kjøpet vil rederiets flåte bestå av fem skip - MV Black Prince, MV Black Watch, MV Braemar og MV Boudicca i tillegg til nyervervelsen. Hun skifter navn fra MS Norwegian Crown i november neste år.

Star Cruises er ett av verdens største cruiserederiet, med nesten 20 skip i flåten. Selskapet er kontrollert av den malaysiske forretningsmannen Lim Goh Tong og hans familie, og driver rederiene Orient Cruises og Norwegian Cruise Line. Sistnevnte var tidligere eid av blant andre Trygve Hegnar, men som i 1999 ble solgt til det malaysiske rederiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere