RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjøper Enskilda Norse?

Sist oppdatert:
Norse Securities og meglergiganten Enskilda skal være i forhandlinger om oppkjøp
Finansavisen skriver torsdag at Enskilda skal være interessert i å kjøpe meglerhuset Norse Securities ASA, der adm. direktør Stig Rognstad og hotelkongen Petter Stordalen er inne på eiersiden.

Blant annet skal grunnen være at Enskilda vil demme opp for ras på meglerstatistikken. Enskilda har lenge tronet på toppen blant meglerne i Norge, med den høyeste markedsandelen.

Men de siste månedene har statistikken vist at de har falt i omsetning, som en følge av at blant annet Chief Dealer Bjørn Sellæg har sluttet og at meglersjef Fredrik Cappelen har tredt til side.

Stig Rognstad bekrefter at flere har vært på frierføtter, men at han ikke har planer om å selge. Petter Stordalen, som eier rundt 40 prosent av aksjene i meglerhuset, bekrefter også at det er flere som har vært i kontakt med Norse og at selskapet må være åpen for strukturendringer.

For en ukes tid siden gikk Enskilda ut og sa de ville satse på privatkunde-markedet og ville ha tak i 20 meglere for å gjøre dette. Blant annet har Enskilda et meget godt analyseprodukt som de gjærne vil profitere mer på enn i dag.

Enskilda-sjef Mads Syversen sier 'ingen kommentar' til spørsmålet om Enskilda vil sluke Norse.

Ifølge Finansavisen skal prislappen være et sted mellom 60 og 80 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere