RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjøper færre hus

Sist oppdatert:
Juni hadde det laveste salget av nye hus i USA på fire måneder.

Det amerikanske handelsdepartementet rapporterte torsdag at salget av nye boliger falt med tre prosent i juni. Dette er første nedgangen i salget av hus siden salget stupte med 11,5 prosent i februar. Etter en nedjustering regnes det nå med at det vil bli en årstakt på 1,131 millioner solgte hjem, ifølge AP.

NA24 - din næringslivsavis

På vei ned
Det har vært satt salgsrekorder for både nye og eksisterende hjem fem år på rad. Den kanskje sterkeste årsaken til dette er at industrien har hatt den laveste lånerenten på fire tiår. Men renten har sakte og sikkert steget inneværende år, etter at sentralbanken har strammet inn på kredittbetingelsene, for å minke den økonomiske veksten og holde inflasjonen i tøylene.

Gjennomsnittsprisen for et nytt hus steg med 1,5 prosent fra mai og lå på 321,300 dollar, eller 1,99 millioner kroner.. Analytikere forventer at hussalget vil falle med ti prosent i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere