RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Skjermdump

Kjøper og selger alkohol ulovlig

Slik unngår svensker norske avgifter.

Svenske innvandrere driver med ulovlig kjøp og salg av alkohol på Facebook. På mange åpne grupper skjer handelen helt åpenlyst.

- Virker prisen for god bør det uansett ringe en varselklokke i forhold til mulig heleri. I tillegg kan dette innebære brudd på både tollov og alkohollov, sier Leif Ole Topnes, politiinspektør ved Rogaland politidistrikt, til Nettavisen.

Har du nyhetstips? Tips Nettavisen!

- Du kan eksempelvis ikke selge alkohol på Finn uten at du har løyve til å gjøre det. Man må med andre ord ha lov til å selge alkohol på den måten, fortsetter han.

Selger til mindreårige

«Finns fortfarande några lådor svensk öl & några boxar vin till övers för den törstige - hemkörning ingår. Lev. efter kl 16. Vid intresse, skicka pm», skriver en.

- Eksemplet du viser til høres ut som det kan være brudd på alkoholloven, sier politiinspektør Topnes.

En kilde som ønsker å være anonym opplyser at det også foregår åpenlyst salg av alkohol til mindreårige på nettstedet. Han forteller at kjøp og salg av narkotika heller ikke er helt uvanlig.

Står fram med navn og bilde

Tobakksvarer er også populært på flere av gruppene. Mange tilbyr billige kartonger med sigaretter til rundt en 500-lapp.

- Jeg har faktisk ikke hørt om denne typer saker. Vi er avhengig av en anmeldelse for å kunne gjøre noe med denne saken. Det skjer mye på nettet som vi ikke klarer å fange opp, fortsetter Topnes.

Mange av gruppene er altså åpne slik at hvem som helst kan sjekke hvem som helst kan følge med. Oppdateringene skjer forløpende og flere av dem som handler gjør det under fult navn og bilde.

- Privatpersoner har ikke anledning til å drive med alkoholsalg. Uansett er denne typen salg langt utenfor noe som man vil kunne få bevilling for, sier Leif Ole Topnes i Politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere