RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjøper seg opp i aluminiumsverk

Sist oppdatert:
Verdens største aluminiumskonsern Alcoa har inngått en avtale om å kjøpe seg inn i gulfstaten Bahrains gigantiske smelteverk Alba
Ifølge intensjonsavtalen skal Alcoa kjøpe inntil 26 prosent av Alba-verket. Anlegget har en årlig kapasitet på 512.000 tonn aluminium. I tillegg til eierandelen får Alcoa en langsiktig leveranse avtale for innsatsvaren alumina til Alba-verket.

Det går frem av en pressemelding fra Alcoa mandag ettermiddag.

Alba-verket er fortsatt under utvidelse, og det er planlagt at kapasiteten skal utvides til 819.000 tonn årlig i 2005. Verket vil da ha fem produksjonslinjer. I tillegg forligger det planer om en ny linje på 307.00 tonn, som kan bli akselerert som føgle av intensjonsavtalen. Alba-verket ha blant de laveste produksjonskostnadene på verdensbasis.

Alba eies i dag med 77 prosent av staten Bahrain, mens SABIC Industrial Investment har 20 prosent og Breton Investment 3 prosent.

Det er ventet at en ferdigforhandlet avtale om eierandeler og leveranser kan foreligge i midten av neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere