RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjøpte abortmiddel på internett og blandet i drikken til gravid ekskjæreste

Sist oppdatert:
Eksjæresten forklarer at hun hadde intense smerter da hun mistet barnet.

Mannen som er tiltalt for å ha framprovosert abort hos sin ekskjæreste ved å blande abortframkallende midler i drikken hennes, erkjenner straffskyld.

25-åringen erkjente straffskyld for begge postene i tiltalen da han møtte i Sør-Trøndelag tingrett mandag, melder Adresseavisen.

25-åringen skal ifølge tiltalen ha gitt abortfremkallende legemidler til sin gravide ekskjæreste ved to anledninger. Kvinnen, som er i 20-årene, aborterte i mars i fjor, i tolvte svangerskapsuke.

Mannen har innrømmet at han kjøpte legemidlene på internett og blandet dem i drikken til kvinnen, som var gravid med hans barn.

- Han var bestemt på at jeg skulle ta abort og forsøkte å overtale meg. Jeg har alltid vært mot abort og det var utelukket for meg å ta abort, sa den fornærmede kvinnen da hun møtte i Sør-Trøndelag tingrett mandag, ifølge Adressa.

Kvinnen forklarte at hun hadde fått en smoothie da hun var på besøk hos ekskjæresten. Senere på kvelden ble hun veldig dårlig og hadde intense smerter.

- Det var så ille at jeg trodde at jeg kom til å dø, forklarte kvinnen.

Påtalemyndigheten har tatt ut tiltale for straffelovens regler om å ha påført ekskjæresten betydelig skade og for å ha avbrutt et svangerskap under særdeles skjerpende omstendigheter og uten kvinnens samtykke. Paragrafene har en øvre strafferamme på henholdsvis 21 og 15 år.

Rettssaken går i Sør-Trøndelag tingrett mandag og tirsdag. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere