RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Hog Riders, eller Devils Choice MC Norway som den nå heter, i Kjøkkelvik, er en supportklubb for Hells Angels. Det ble smått med edle dråper da MC-klubben innbød til tiårsjubileum.
Hog Riders, eller Devils Choice MC Norway som den nå heter, i Kjøkkelvik, er en supportklubb for Hells Angels. Det ble smått med edle dråper da MC-klubben innbød til tiårsjubileum. Foto: Arne Ristesund (arkivfoto) (Bergensavisen)

Kjøpte øl og sprit for en formue - så kom politiet på døren

Sist oppdatert:
MC-klubben Hog Riders i Bergen vil ha spriten sin tilbake. En talsperson har nektet å godta en bot for manglende skjenkebevilling.

Mannen i 40-årene fikk et forelegg på 2500 kroner etter at politiet slo til mot klubblokalene til Hog Riders MC i Kjøkkelvikveien i Bergen lørdag 23. februar i fjor, skriver Bergensavisen.

Nå blir det rettssak om festen etter at han har nektet å godta boten.

Normalt ville boten ha vært på 10.000 kroner, men på grunn av lang saksbehandling hos politiet ble den redusert til en firedel av beløpet.

Store mengder øl og brennevin

Dette er likevel bare småtterier i forhold til all alkoholen som politiet tok beslag i. Av beslagslisten som BA kan vise faksimile av (nederst i artikkelen) tok politiet hånd om alkohol verdt en liten formue.

Det går for det meste i øl og brennevin når MC-folkene innbyr til fest. Bare noen få kartonger med vin sto oppført på listen i det mannsdominerte MC-miljøet.

Saken kommer opp for Bergen tingrett i april måned. Det har ikke lyktes BA å komme i kontakt med talspersonen i Hog Riders tirsdag.

Politiets påtaleansvarlig er på juleferie og ikke tilgjengelig for kommentar.

Hog Riders ble i oktober i fjor tatt opp som offisiell supportertklubb for Hells Angels (HA). Det samme gjorde ni andre klubber over hele landet.

Det nye navnet på klubben er Devils Choice MC Bergen Norway.

Åpen eller lukket fest

Advokat John Christian Elden har tidligere representert MC-klubber. Han var i Høysterett med en tilsvarende sak fra Stavanger i fjor.

Ifølge Elden kreves det skjenkebevilling dersom et arrangement er åpent for folk flest, selv om det ikke foretas salg.

– Dersom det kun er inviterte innenfor en saklig avgrenset gruppe, trengs bare bevilling dersom de skal selge alkohol, sier Elden til BA.

– Betyr det at der ikke trengs bevilling for å gi bort alkohol gratis på en lukket fest?

– Alkoholloven sier bevilling ikke kreves dersom det er et lukket selskap, selv om det serveres alkohol uten betaling, sier advokaten.

Opphevet frifinnelse

I saken fra Rogaland ble Hells Angels først frikjent, men Høyesterett opphevet avgjørelsen i Gulating lagmannsrett.

Problemstillingen var om sommerfesten på Braut var for åpen eller om den kunne kalles for et lukket selskap.

– Da alle inviterte selv kunne invitere flere og man kunne melde seg på selv via Facebook, ble den frifinnende dommen fra lagmannsretten opphevet, forteller Elden.

Den omstridte MC-festen ble omtalt i BT i fjor. Tiårsjubileet gikk ikke etter planen da politiet slo til.

13 ble bortvist fra festen, blant annet en dansk kvinne. Begrunnelsen var at de utgjorde en «trussel mot grunnleggende samfunnshensyn».

Her er hele listen fra politiet:

Les flere saker i Bergensavisen

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere