RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjøpte spill for 120.000 kr

Sist oppdatert:
Verdens mest sjeldne spill solgt på nettauksjon.

Samlere er samlere, og like over hele verden. Finnes det få eksemplarer av noe, finnes det alltid noen som er villige til å betale dyrt for det.

Nylig ble et av verdens mest sjeldne spill solgt for 20.100 dollar, eller drøye 118.000 norske kroner, på nettauksjonen eBay.com. Personen slipper heldigvis å betale for frakt ...

Eneste i verden

«Nintendo Campus Challenge» fra 1991 er det eneste spillet i sitt slag som er funnet i god behold. Nintendo lagde kasettene i forbindelse med et collegemesterskap som ble arrangert på 58 steder rundt om i USA. I motsetning til «Nintendo World Championships» året før, hvor vinnerne fikk beholde spesialkasettene, skulle kasettene dette året ødelegges etter mesterskapet.

Spillet som nå er solgt ble funnet på et garasjesalg hos en tidligere Nintendo-ansatt i 2006, og er regnet som det eneste eksemplarer som eksisterer.

Valuta for pengene

Prisen er ikke så dyr som den kan høres ut. Kassetten inneholder nemlig tre spill, «Super Mario Bros. 3», «Pin-Bot» og «Dr. Mario».

Kjøpet av «Nintendo Campus Challenge» er heller ikke så spektakulært som en kanskje kan tro. I juli 2009 kjøpte spillentusiasten JJ Hendricks gullversjonen av «Nintendo World Championships» for rundt 100.000 kroner. I april 2008 punget amerikaneren James Baker ut snaue 90.000 kroner for det samme spillet.

Les flere saker om spill på forsiden av Spillmagasinet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere