RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjørelærere sa opp på dagen, tok med seg 45 elever og startet ny skole. Det kostet dem dyrt

Lagunen Trafikkskole, som har flere avdelinger, tapte 1,6 millioner kroner som følge av at tre tidligere ansatte brøt oppsigelsesfrister og karanteneavtaler. Nå får de erstatning.
Lagunen Trafikkskole, som har flere avdelinger, tapte 1,6 millioner kroner som følge av at tre tidligere ansatte brøt oppsigelsesfrister og karanteneavtaler. Nå får de erstatning. Foto: Magne TurØy
Sist oppdatert:
Nå er de tre kjørelærerne dømt til å betale nær én million kroner i erstatning til sin tidligere arbeidsgiver.

Brudd på arbeidsavtaler, oppsigelsesfrist og karantenebestemmelser, fastslår Nordhordland tingrett, skriver Bergensavisen.

«Takk for meg og lykke til videre» skrev en av kjørelærerne i oppisgelsen da han sammen med to kolleger sluttet på dagen hos Lagunen Trafikkskole i Bergen 28. juni i 2013.

Stiftet eget selskap

En drøy måned tidligere hadde trioen stiftet sitt eget selskap V.I.P. Trafikkskole AS, går det frem av den ferske dommen.

De tre utbryterne mener det ikke forelå noen gyldig og bindende konkurranseklausul i arbeidsavtalene. De sto derfor fritt til å starte sin egen virksomhet, mente de.

Påsto mislighold av avtaler

Samtidig hevdet kjærelærerne at de ikke var bundet av oppsigelsesfrist på grunn av vesentlige mislighold av arbeidsavtalene på grunn av manglende utbetaling av lønn og ulønnet arbeid.

Det legger tingretten ingen vekt på, og argumentene skal først ha dukket etter at advokater ble koblet inn i arbeidstvisten.

Lagunen Trafikkskole har flere avdelinger og hadde totalt elleve trafikklærere da trekløveret kollektivt sa opp for snart to år siden.

Tapte 1,6 millioner kroner

Etter en samlet vurdering fastslår dommerne at Lagunen ble påført et brutto økonomisk tap på 1,6 millioner kroner.

Nå må de tre kjøreskolelærerne ut med 934.000 kroner i erstatning og saksomkostninger.

- Vi mener dommen er feil og den blir anket til lagmannsretten, sier advokaten til de saksøkte, Øystein Horneland til BA.

Les flere saker fra Bergensavisen!

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere