RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjører opp prisen på bulkskip

Sist oppdatert:
Det kan se ut til at appetitten på bulkaksjer i USA er i ferd med å bli en drivende faktor for prisene på bulkskip. Børsnykommer DryShips setter rekorder i annenhåndsmarkedet for bulkskip
DryShips har drevet med en hektisk oppkjøpsaktivitet i bulkmarkedet siden de fikk på plass emisjonen og ble notert i New York etter rekordinteresse.

De voldsomme kjøpsviljen til DryShips og andre i tørrbulkmarkedet har fått annenhåndsprisene til å stige markant etter nyttår og til rekordnivåer.

Ifølge TradeWinds er DryShips nå i ferd med å legge 51 millioner dollar på bordet for et 75.000 dødvekttonns nybygg tilhørende belgiske Bocimar. Skipet skal leveres fra verftet i mai og er et av fire søsterskip Bocimar bestilt for priser ned mot 20 millioner dollar pr. skip.

Markedsobservatører mener at annenhåndsmarkedet nå drives opp av de USA-noterte bulkrederiene med DryShips i spissen.

Den siste uken skal DryShips brukt voldsomme 418 millioner dollar på kjøp av åtte bulkskip, to capesize-skip og åtte panamax-skip.

De gir blant annet 85 millioner dollar for en capesize'n Alameda på 171.000 dødvekttonn bygget i 2001 og 45 millioner dollar for den 2000 bygde panamax'en Coronado.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere