RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjører Opticom som Dagens case

Sist oppdatert:
Analysehuset Orion Analyse tar for seg Hans Gude Gudesens Opticom som "Dagens case" torsdag. Sjekk "Dagens case" fra Orion her
Orion har torsdag tatt for seg Opticom som "Dagens Case". Analysehuset mener at oddsene begynner å favorisere oppsiden i Opticom-kursen.

- Vi anbefaler kjøp av Opticom. Forutsetningen er at man respekterer stop loss ved 74 kroner. Målområdet er 112 kroner, skriver Orion i sin rapport til kundene.

Høy risiko

Orion er fullstendig klar over riskoaspektet ved å investere i Opticom-aksjen.

- Vi oppfatter risk/reward ratio i Opticom å være mer konstruktiv enn på lenge, og vi går dermed over til å ha positive forventninger til aksjen. I Opticom kan vi aldri unnlate å understreke at risikoen er høy, men i dagens situasjon legger vi mer vekt på at oppsiden virker forlokkende, skriver Orion i analysen.

Orion skriver at Opticom består av tre deler. Disse er 30 prosents eierandelen i Fast, Thin Film-satsing sammen med Intel og Opticoms egne rene polymersatsing.

- Det viktige spørsmålet for investor er om forventede inntekter fra samarbeidet med Intel i Thin Film Electronics og fra forskning på nye anvendelser av polymer for minne-teknologi vil forrente 500 millioner kroner eller 36 kroner pr. aksje, skriver Orion.

Analysehuset mener det er for tidlig å regne seg tilbake til mulig verdi av Opticom i dag med grunnlag i forventede markedsandeler på minnebrikker for datalagring. Orion mener imidlertid at investorene ikke må glemme at oppsiden er svært høy hvis Opticom lykkes med sin satsing.

- Selv om nedsiderisikoen alltid er like lav som null, er det imidlertid mer interessant for investor å konstatere at aksjemarkedets implisitte prissetting på 500 millioner kroner for Opticoms teknologi bare i beskjeden grad representerer noen overkurs utover investeringene som allerede er lagt ned i teknologiutviklingen, skriver Orion.

Lagt igjen mye på forskning

Analysehuset peker på at Intels og Opticoms samarbeid i Thin Film har lagt inn 100 millioner kroner i forsknings- og driftskostnader. I tillegg er dette er det aktivert en forskningsportefølje på 150 millioner kroner. Videre skriver Orion at det samlet er innsendt registreringssøknader for 72 patenter og 36 patenter er allerede godkjent.

- Alt peker mot at selskapets teknologer har utført et banebrytende utviklingsarbeid innenfor ny polymerbasert minneteknologi, i konkurranse med eller som videreføring av kjente silisiumbaserte minnebrikker. Deler av utviklingsarbeidet synes å ligge trolig 6 måneder etter et opprinnelig tidsskjema, men dette har ikke ført til at Intel velger å bryte samarbeidsavtalen, skriver Orion.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere