RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjører pliktløpet i Pan Fish(Ny)

Sist oppdatert:
Skipsreder John Fredriksen har valgt å beholde alle aksjene som ble kjøpt av Nordea, og setter i den forbindelse frem et pliktig bud på de resterende aksjene uten å kunne vente noe aksept på budet
Fredriksen tilbyr gjennom sine selskaper Geveran Trading og Westerborough Holdings 1,35 kroner pr. aksje i Pan Fish, som er det samme som ble gitt for Nordea-aksjene.

Fredriksen kan ikke forvente noen aksept på budet. Pan Fish omsettes nå på 2,09 kroner etter et voldsomt rally i kjølvannet av Fredriksens inntreden.

Fredriksen kontrollerer via sine selskaper 48,07 prosent av oppdrettkonsernet Pan Fish, og understreker gjennom budet sin intensjon om å være en langsiktig eier i norsk lakseoppdrett.

Det pliktige tilbudet til de resterende aksjonærene i Pan Fish settes frem i tråd med reglene i kapittel 4 i den norske verdipapirloven. Reglene for tilbudet tilsier at Fredriksen må fremsette et bud på den høyeste prisen han har gitt for aksjen over de siste seks månedene, eller selge seg under 40 prosent i løpet av tre uker etter at pliktigrensen ble oversteget.

Akseptperioden for det pliktige budet er fire uker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere