RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjæreste gir ekstra kilo

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Kvinner legger på seg når de har funnet kjærligheten.

Det er en omfattende australsk studie som har kommet til den konklusjon, skriver forskning.no.

Studien er basert på selvrapportering fra 6000 kvinner i en periode på ti år, og alle var mellom 18- og 23 år da kartleggingen begynte.

Barn = ekstra, ekstra kilo
De av kvinnene som fortsatt var barnløse – men hadde en partner – hadde lagt på seg 6,8 kilo i gjennomsnitt, mens single kvinner holdt seg til en snittøkning på 5 kilo.

Ikke overraskende var det kvinner som hadde født barn i tiårsperioden som la på seg mest. Gjennomsnittsvekten gikk opp rundt 9 kilo hos mødrene.

- Kvinnekroppen tilpasser seg kanskje vektøkningen som følger med svangerskapet, og den kan være vanskelig å få endret tilbake, sier hovedforfatter av artikkelen om studien, Annette Dobson, til The New York Times.

Romantiske middager
Professoren i biostatistikk sliter imidlertid mer med å forklare hvorfor barnløse kvinner går så mye opp i vekt. Endring i atferden til kvinnene når de er i parforhold kan være forklaringen.

Romantiske middager får «skylden».

- Tenk bare på når man drar på restaurant. Der serverer de en mann på 1.80 meter den samme porsjonsstørrelsen som jeg får, selv om jeg er 1.65 meter og 30 kilo lettere, sier Maureen Murtaugh, amanuensis i epidemiologi ved University of Utah. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere