RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjæresten gjemte ham i skapet

DØMT OG TILTALT: Julio Kopseng er tidligere dømt for to voldtekter. Nå er han tiltalt for ni nye tilfeller. Arkivbildet er fra DittOslo.
DØMT OG TILTALT: Julio Kopseng er tidligere dømt for to voldtekter. Nå er han tiltalt for ni nye tilfeller. Arkivbildet er fra DittOslo. Foto: Pål Magnus Tømmervold (Dittoslo.no)
Sist oppdatert:
Voldtektstiltalte Julio Kopseng ble gjemt i skapet til kjæresten da politiet kom.

Til uken starter straffesaken mot tv-kjendisen Julio Kopseng (37). Påtalemyndigheten og ni kvinner mener at Kopseng voldtok dem.

Kopseng nekter straffskyld og mener han er uskyldig.

Julio Kopseng, alias Julio Gonzales, har i mange år vært et kjent ansikt i Oslos dansemiljø. Han har danset i en video på barne-tv NRK Super, deltatt i TV 2s Norske Talenter, har underholdt som danser, stripper og med flammeshow. Han formidlet også artistoppdrag gjennom nettsiden caribien.no, og jobbet som fotograf.

- Kjenner hvandre
I fjor ble Julio Kopseng dømt for to voldtekter. Tirsdag møter han i Oslo tingrett, tiltalt for ni nye voldtekter.

Kopseng vil hevde at dette er alle snakk om falske anmeldelser.

- Jeg ønsker ikke å forhåndsprosedere i saken, men det er ikke så mange. Særlig ikke når man vet at mange av jentene i denne saken kjenner hverandre, sier sa forsvarer Djordje Borojevic til Nettavisen i oktober.


Borojevic sier nå at Kopseng ser fram til å forklare seg på tirsdag.

Dømt for å gjemme Kopseng
Ikke alle kvinner Kopseng har vært i kontakt med, mener at mannen mishandler kvinner. Sist uke ble en kvinne dømt i Oslo tingrett fordi hun hadde forsøkt å gjemme Kopseng i skapet da politiet skulle pågripe ham.

Hendelsen skjedde i mai 2013. Kopseng var da dømt for tre voldtekter i Oslo tingrett. En dom som ble anket til lagmannsretten der han ble dømt for to voldtekter og frikjent for den tredje.

På dette tidspunktet var det besluttet at Kopseng skulle pågripes på grunn av de nye straffbare forholdene som foreligger i tiltalen som nå skal behandles i Oslo tingrett.

En kvinne skulle da ha blitt dopet ned og voldtatt mens Kopseng utførte massasje på henne i hans leilighet i Oslo.

I skapet
Kopseng spiste kveldsmat hos sin kjæreste da to sivile politi banket på døren. Før kvinnen åpnet døren, så gjemte hun Kopseng inne i et klesskap i leiligheten. Der spurte politiet om hun visste hvor Kopseng var.

I dommen fra Oslo tingrett står hendelsen beskrevet slik:

«Tiltalte sa til politiet at hun hadde snakket med Kopseng på telefonen tidligere samme dag, men at hun ikke visste hvor han nå befant seg. Politiet fattet mistanke til at dette ikke stemte da det stod to tallerkener med mat på bordet. Tiltalte gjentok på spørsmål fra politiet flere ganger at hun ikke visste hvor Kopseng befant seg nå. Politiet kikket rundt i leiligheten. Tiltalte sa til politiet at de ikke måtte gå inn på rommet hun leide ut, da dette var leietakerens rom, og at hun ikke hadde noen ting der inne selv. Politiet gikk inn på dette rommet, og i et klesskap fant de Kopseng».

Den tidligere ustraffede kvinnen ble dømt til 30 dagers betinget fengsel. Oslo tingrett mente at en ellers lovlydig person som vil gjemme en venn på flukt ikke skal straffes like hardt som en person som gjemmer noen for penger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere