RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjørte fra politiet etter russegjenforening

(Google)
Mannen fikk sjokk da han så politibilen og ga gass over i feil kjørefelt.

Mannen i 40-årene tok alle de feil valgene da han var på russereunion i Drammen fest en lørdag i februar. Nå er han dømt til 40 dagers fengsel og til å betale 60.000 kroner i bot. I tillegg har han mistet førerkortet i to og et halvt år.

Mannen hadde vært på gjenforeningsfest med gamle venner fra russetiden den aktuelle kvelden. I utgangspunktet var planen å sove over hos faren etter festen, men da han hadde glemt å legge ut nøkkelen, så tok 40-åringen et skjebnesvangert valg: Han kjørte hjem i beruset tilstand.

Feil nummer to
Mannen passerte avkjøringen til Holmen i Asker på E18 da en uniformert politibil kjørte opp på siden av ham. Mannen, som hadde helt rent rulleblad, fikk sjokk da han så politibilen. Istedenfor å stoppe, gjorde han kveldens andre store tabbe: Han ga gass og kjørte av E18 i feil kjøreretning. Politiet slo på sirenene og la seg på hjul. Flere patruljer ble tilkalt og til slutt ble mannen stoppet med spikermatte.

«Dramatisk biljakt i Asker» meldte lokalavisen Budstikka.no.

- Det ble en kort forfølgelse der bilen passerte Asker kirke og Jansløkka skole der vi hadde satt opp en kontrollpost med spikermatte, sa operasjonsleder Arild Bakken ved Asker og Bærum politidistrikt til avisens nettutgave den aktuelle dagen.

Mannen erkjente alt på stedet og la seg også flat da Oslo tingrett behandlet saken som tilståelsesdom denne uken.

Her startet politijakten...


Vis større kart

...og 3,5 kilometer lenger sør, på Kirkeveien ved Asker kirke, ble mannen stoppet av politiet med spikermatter.


Vis større kart

Straffen
Mannen er dømt for å ha kjørt bil med 1,47 i promille, for uaktsom kjøring, og for ikke å ha stoppet for politiet.

«Etter en samlet vurdering er retten kommet til at fengsel i 40 dager er passende straff. Ved straffutmålingen er det tatt i betraktning at siktede har gitt en uforbeholden tilståelse, og at saken har latt seg pådømme som tilståelsessak (...). Uten tilståelsen ville straffen ligget i området 50 dager». skriver Oslo tingrett i dommen.

Domstolen påpeker at det er vanlig å idømme bot og ubetinget fengsel ved kjøring med mer enn 1,2 promille alkohol i blodet.

«Det er videre tale om en graverende og bevisst uaktsom kjøring, hvor siktede kjørte i motgående kjøreretning over en viss kjørelengde og med høy fart. Siktetes unnlatelse av å stanse for politiet ledet til en biljakt fra politiets side. Kjøringen var helt klart en stor fare for andre. Denne kjøringen ville pådømt isolert sett ledet til en fengselsstraff» skriver tingretten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere