RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjørte på Fredrik (11) - la igjen visittkort

Sist oppdatert:
Føreren stakk fra skadde Fredrik fordi han hadde dårlig tid.

(iOslo.no) Rett etter klokken åtte tirsdag morgen ble Fredrik Gran-Jansen (11) påkjørt av en personbil i Slemdalsveien ved Vinderen. Bilføreren la igjen visittkortet, og stakk fra stedet fordi han hadde dårlig tid.

Sjokk
- Fredrik ble kjempemørbanket, og fikk sjokk. Å bare gi bort et visittkort og så dra, det er så utrolig kaldt og kynisk, sier Fredriks mor Kristin Gran-Jansen til iOslo.no.

Hun forteller at hennes sønn glemte å gå av bussen, slik at han måtte be bussjåføren slippe ham av litt nedenfor krysset i Slemdalsveien. Der fikk han beskjed av sjåføren om at det var greit at han gikk over veien foran bussen.

Stakk før politiet kom
- Han tittet til høyre, og så at det var klart. Til venstre sto bussen, så han gikk ut i veien. Deretter så han bare den svarte bilen som kom, sier Gran-Jansen.

Bilen traff vesle Fredrik i siden, noe som sannsynligvis gjorde at gutten unngikk mer alvorlige skader. Ifølge vitnebeskrivelser Gran-Jansen har fått, stoppet føreren av den svarte bilen så vidt, snakket ikke med noen og sjekket heller ikke skadene til Fredrik. Det bekrefter politiet overfor iOslo.no.

- Føreren ga fra seg visittkortet og kjørte fra stedet før politiet kom, etter å ha konstatert at gutten var påkjørt og skadet, sier politioverbetjent og etterforskningsleder Knut Nysæter ved trafikketterforskningen i Oslo politidistrikt.

- Manglende følelsesevne
- Hvordan reagerer du som mor på dette, Gran-Jansen?

- Det er helt uforståelig hvordan det går an. Han kunne ligget med indre blødninger, men sjåføren brydde seg ikke. Han bare dro på jobb, svarer hun.

- Hva vil du si til sjåføren?

- Hva skal man si til et sånt menneske? Han må ha en totalt manglende medfølelsesevne. Jeg lurer på hvordan i all verden han kan ha samvittighet til å bare stikke av!

Alvorlig
Mannen har unnskyldt seg med at han hadde dårlig tid. Visittkortet ble gitt til bussjåføren på stedet.

Nysæter understreker at politiet ser alvorlig på hendelsen, fordi føreren er en del av ulykkesbildet som politiet skal ha kontroll på.

- Vi ser alvorlig på at involverte i ulykker forlater skadde personer. Utover det vil jeg ikke gå inn på detaljene i denne saken, sier han, og påpeker at det er for tidlig å si noe om hvilken straff bilføreren risikerer.

Det var personene på bussen som hjalp Fredrik, og bussjåføren som fikk ringt ambulanse og Fredriks foreldre.

- Forferdelig
- Det var helt forferdelig å få beskjeden. Jeg skjønte ikke hva han sa først, og hørte bare Fredriks gråt og sirenene i bakgrunnen, sier hun.

Ambulansepersonellet tok saken så alvorlig at de ikke ventet på at moren skulle komme opp før ambulansen dro, men tok gutten straks til Ullevål universitetssykehus. Heldigvis fikk han ingen bruddskader.

Politiet har hatt en samtale med føreren, som er siktet for overtredelse av veitrafikklovens paragraf 3. Førerkortet hans er beslaglagt, og han vil bli kalt inn til avhør.

- Folk ventet på meg i et møte
Onsdag kveld fikk iOslo.no kontakt med sjåføren.

- Gutten kom løpende rett ut foran bilen, hvis ikke hadde dette aldri skjedd, sier sjåføren som ønsker å være anonym.

Han forteller at han kjørte inn til siden og stoppet, og fikk til dels oversikt over situasjonen.

- Det satt masse folk og ventet på meg i et møte, og jeg oppfattet at skadene ikke var alvorlige. Jeg følte meg i en fryktelig vanskelig situasjon, sier han.

Sjåføren forteller at han ga fra seg visittkortet for at politiet skulle få tak i ham, og dro til møtet.

- Det var en skrekkelig opplevelse, som jeg aldri vil kunne glemme. Og jeg er lykkelig over at det gikk så bra som det gjorde.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere