RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klå på hva du vil

Sist oppdatert:
Før var det bare se, men ikke røre. I år oppfordres alle til å prøve ut og teste. Bli med på båtmesse i London!

(London / Nettavisen): London Boat Show er utropt til den mest «showete» båtmesse i verden. I år er det bedre, eller kanskje verre, enn noensinne.

Messen inneholder ikke bare båter og utstyr; arrangørene viser frem stolte britiske maritime tradisjoner, og informasjon om seilas på kanaler og elver.

– Vi er blitt interaktiv, sier de, og skilter med aktiviteter som spenner fra båtførerkunnskap og navigasjon, instrumentopplæring, design av egen båt, båtliv og spill.

Nettavisens Olav Steimler er på båtmessen, følg med i bloggen hans!

Charterfly fra Norge
I løpet av 10 dager regner London Boat Show med at 140 000 personer er innom båtmessen.

Det er satt opp egne fly fra Norge. Neste helg går det charterfly med 120 båtgale nordmenn fra Oslo, Bergen og Stavanger direkte til Heatrow. Denne helgen har organisasjoner og firmaer satt opp gruppereiser for flere hundre interesserte.

Tusen båter er utstilt. Tjue av dem er så svære at de må komme sjøveien opp Themsen. Den aller største og dyreste er Sunseeker 37 til 106 millioner kroner.

Den minste er bare 180 centimeter lang. Den koster 9000 kroner.

Skrytebåt med kanoner
Den viktigste skrytebåten for britene er ikke av glassfiber. Det er den nyeste og mest moderne fregatten i den britiske flåte «HMS Albans». I England er marinen svært aktiv når det gjelder å stimulere interessen for sjømannskap og sikkerhet.

Det er lange køer for å få en titt om bord.

Lokker nordmenn
Britene vet å utnytte båtmessen i turistsammenheng. Storbritannia består av ca 1000 øyer, 790 av dem utenfor Skottland. Båt og kystferie er «big business», 25 millioner ferier ble avviklet i kystområdene på øyene. Det tilsvarer 115 millioner overnattingsdøgn.

Mange drar på tur opp de 54 elvene som er seilbare inn i Storbritannia. Den lengste, River Severn, er 354 kilometer lang.

Stadig flere nordmenn finner veien over Nordsjøen om sommeren, og tilbringer båtferien i England, Skottland og Wales. Mange av de besøkende på London Boat Show bruker messen til planlegging og avtaler for ferieturen.

Nettavisens Olav Steimler er på båtmessen, følg med i bloggen hans!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere