*Nettavisen* Nyheter.

Klager mest på Spania

Spanske svindlere som lurer nordmenn inn i ferieklubbfellen, sender Spania til topps på klagestatistikken hos Forbrukkerrådet.

Det første halvåret Forbruker Europa har registrert hvem norske forbrukere klager på i utlandet, har flest klaget på spanske næringsdrivende. Av de totalt 606 henvendelsene, kom det inn 213 klager på spanjoler.

- Dette er i hovedsak på grunn av at mange norske turister har gått i ferieklubbfellen, skriver Forbruker Europa i en pressemelding.

På andreplass tikker Tyskland inn med 84 henvendelser, tett fulgt av Sverige (76) og Danmark (44). At disse fire landene troner øverst på den lite æresfulle statistikken, skyldes nok at disse landene er favorittferiesteder for nordmenn. Det er også naturlig at store deler av utenlandshandelen foregår mellom naboland.

Tyskland havner også høyt fordi mange nordmenn kjøper seg bil hos tyske forhandlere. Landet har også en stor andel av norske netthandlere.

Henvendelsene til Forbruker Europa omfatter ikke bare klager, men også spørsmål om hvordan man handler trygt på nett, moms ved kjøp fra utlandet og annen informasjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.