*Nettavisen* Nyheter.

Klager på forskjellsbehandling på Menighetsfakultetet

Oslo (NTB): Mannlige teologistudenter som er imot kvinnelige prester, kan slippe å få kvinnelige veiledere på Menighetsfakultetet. Nå klages praksisen inn for Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Det er Norsk kvinnelig teologforening som har reagert på forholdene på Menighetsfakultetet, og sendt et brev til departementet om forholdene som de mener er kvinnediskriminerende, skriver Klassekampen.

Av brevet går det fram at mannlige prestestudenter som er imot kvinnelige prester kan få mannlig veileder på fakultetet.

- I 2009 burde kvinnelige prester være normalt, men i deler av kirken er dette fremdeles et spørsmål, sier prest Bettina Eckbo i foreningen.

Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) synes praksisen er merkelig i lys av at kvinnelige prester jobber på lik linje med menn i kirken.

- Det er trist at en utdanningsinstitusjon legger til rette for forskjellsbehandling av kvinner og menn. Når statskirken har et offisielt syn som aksepterer kvinnelige prester, er det uheldig å nøre opp under denne type holdninger, sier May Schwartz, seniorrådgiver i LDO.

Praksisleder ved Menighetsfakultetet, Margareth Glad, avviser at skolen har gått ut offentlig med et slikt tilbud til konservative mannlige studenter, men innrømmer at skolen generelt «finner veiledere som passer den enkelte student».

Hun sier også at skolen har hatt noen kjedelige episoder der mannlige prestestudenter har gått i vranglås ute i praksis sammen med kvinnelige prestestudenter. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.