*Nettavisen* Nyheter.

Klager på pedo-outing

Foto: (Faksimile av Bergensavisen)

Bergensavisen er blitt klaget inn til Pressens Faglige Utvalg av pedofili-dømte Ronny Olsen. Avisen gikk ut med navn og bilde av Olsen etter at han ble dømt i tingretten denne uken.

27.10.05 08:12

Ronny Olsen ble mandag dømt for seksuelle overgrep mot flere unge gutter. Det er hans fjerde overgrepsdom siden 1990-tallet. Til sammen er tolv unge gutter helt ned i tiårsalderen blitt misbrukt av Olsen. Tirsdag trykket Bergensavisen et bilde av 32-åringen, under tittelen «Denne mannen er farlig for samfunnet». Avisen gikk også ut med fullt navn.

Olsen reagerer sterkt på at Bergensavisen har outet ham, og hans forsvarer Øystein Andersen har nå klaget avisen inn for PFU, som er pressens eget klageorgan. Han mener at det er unødvendig å gå ut med bilde, ettersom dommen ennå ikke er rettskraftig, skriver Bergensavisen. Olsen er også bekymret for hvordan identifiseringen vil påvirke familien hans.

Men sjefsredaktør i BA, Olav Bergo, er uenig.

- Han er dømt for flere alvorlige overgrep mot barn, han er dømt tidligere og er en voksen mann som må bære konsekvensene av det han har gjort. Den belastningen han har vært for familien, har nok vært stor i mange år, lenge før BA skrev om saken, sier Bergo til BA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.