*Nettavisen* Nyheter.

Klager på plastiske operasjoner

Foto: (Foto: Thinkstock)

Til slutt ser brystene ut som vrengte innerlommer, sier modell.

25.01.12 08:31

Bergen (NTB): Skjemmende arrdannelser, smerter, nerveskader og psykiske problemer er bare noen av plagene det blir søkt erstatning for. Det viser tall fra Norsk Pasientskadeerstatning, skriver Bergens Tidende .

I 2010 behandlet norsk pasientskadeerstatning 17 erstatningssaker. I fjor lå tallet på hele 66 slike saker. 41 av dem som søkte om erstatning, fikk medhold. Erstatningssummene varierer fra 10.000 kroner til 175.000 kroner, og totalt ble det i 2010 og 2011 utbetalt 1,3 millioner kroner i erstatninger.

- Bransjen forteller om flere og flere behandlinger, og klagene øker i takt med dette, sier Torill Svoldal Stæhr, kommunikasjonsrådgiver i pasienterstatningen.

Hun tror mange pasienter får for lite informasjon om risikoene ved å utføre denne typen kirurgi, og sier at de fleste klagene ikke dreier seg om feilbehandling, men at pasienten ikke var fornøyd med resultatet.

Det er bare de siste tre årene det har vært mulig å søke erstatning hos Norsk Pasientskadeerstatning for skader som følge av plastisk og kosmetisk kirurgi utført ved private klinikker.

Vrengte innerlommer
Modell og makeup-artist Jeanette Helen Bohnhorst. Hun forteller til Bergens Tidende at hun tok brystimplantat som 21-åring i etterkant av et stort vekttap på grunn av høyt stoffskifte.

- Jenter som eksempelvis har normal bryststørrelse, er særlig de som tar dårlige avgjørelser. De legger inn for mye silikon og får mange helseproblemer. De legger seg ofte under kniven igjen og igjen i håp om at det neste gang skal bli perfekt. Dessverre blir det sjelden slik. Jeg kjenner flere som har ødelagt brystene sine på den måten. Til slutt ser brystene ut som vrengte innerlommer, sier hun.

Bohnhorst har tidligere advart mot puppeoperasjoner i et intervju med Nettavisens tidligere samarbeidspartner iBergen.no.

- Min mening er at det å tukle med kroppen sin bare for å oppnå en karriere er feil. Om man egentlig har fine bryster og er fornøyd med disse, enten de er store eller små, så bør man være fornøyd og unngå å ødelegge kroppen sin, sa Bohnhorst til iBergen.no.

Hele intervjuet kan du lese her: Glamourmodell: - Ikke ødelegg puppene dine

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.