*Nettavisen* Nyheter.

Klagestorm etter NRKs id-sending

 

Drive in-feiring av id på Tryvann i Oslo søndag. «Id mubarak» betyr velsignet id. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Totalt 306.000 seere fikk med seg NRKs direktesending «Festen etter fasten – Id mubarak» søndag. Etter programmet har Kringkastingsrådet fått 93 henvendelser.

25.05.20 15:50

Sekretær Erik Skarrud i Kringkastingsrådet opplyser til Kampanje at omtrent to av henvendelsene er positive, mens resten er kritiske.

Han forteller at klagene handler om litt forskjellige ting, men at det først og fremst handler om at NRK bruker sendetid på en muslimsk høytid.

Les også: Klagestorm mot NRK Supernytt etter korona­sang

– Noen kaller det propaganda for islam. En del av klagene har samme ordlyd. Det ligger nok en tekst en plass, som folk klipper og limer fra, sier Skarrud.

Ifølge tall fra NRKs analyseavdeling fikk over 300.000 seere med seg sendingen på NRK 1 søndag.

– Dette er vi svært godt fornøyd med. Responsen fra publikum under og etter sendingen har vært overveldende positiv, noe som tyder på at vi lykkes i å lage en fest der alle skulle føle seg velkommen, sier redaksjonssjef Eirik Sandberg Ingstad i NRK Underholdning til Kampanje.

Det var første gang NRK markerte slutten på den muslimske fastemåneden ramadan på denne måten.

Andre nestleder i Antirasistisk senter, Ervin Kohn, gikk søndag ut på Facebook og ytret seg om nettstedet rights.no, som omtalte saken på følgende vis.

«Aldri før har NRK vært så full av islam som nå i fastemåneden. Det hele avrundes med direktesending i morgen når id skal feires.»

Nettstedet, som styres av organisasjonen Human Rights Service, la i tillegg ved ete bilde av et norsk flagg dekket av det islamske symbolet.

- Kun egnet til å skremme og skape frykt. Jeg er redd. Ikke for at landet mitt skal bli «islamisert», eller at flagget vårt skal endres, men fordi posten har fått over 800 likes, skriver Kohn.

På Tryvann i Oslo ble det holdt en drive in-feiring av id al-fitr med rundt 250 biler.

(©NTB)

Les også: «Dagsrevyen» mottok klager etter «Exit»-innslag. Nå legger de seg flate

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag