Klagestorm mot 90-tallsfest: Folk får ikke pengene tilbake

Etter at «We love the 90s»-festen ble arrangert i Valhall i Oslo lørdag, ble arrangørenes Facebook-konto fylt av sinte meldinger fra publikummere. 

Etter at «We love the 90s»-festen ble arrangert i Valhall i Oslo lørdag, ble arrangørenes Facebook-konto fylt av sinte meldinger fra publikummere.  Foto: Jørgen Berge (nettavisen)

Arrangørene påberoper seg krise-bestemmelse. Ingen får refusjon.

28.04.15 00:37

Publikum var ikke nådige mot arrangørene av 90-tallsfesten «We love the 90s», som ble arrangert i Valhall arena lørdag. På arrangementets egen Facebookside haglet kritikken, og folk klaget blant annet på lange køer for å komme inn, at de ikke rakk å komme inn før lenge etter konserten hadde startet, lange køer til toalett og bar og generelt dårlig organisering. Flere skriver at de valgte å gå før arrangementet var ferdig.

I en uttalelse publisert på Facebooksiden sent mandag kveld, forklarer arrangørene punkt for punkt hva de mener gikk galt. De peker på innslipp og VIP-området Golden Circle.

«Dørene til uteområdet åpnet klokken 17.00, og på den første timen ble det sluppet inn 619 stk.
Kl 1845 er det 1594 inne.
Kl 19.32 er det 4.200 inne
Kl 19.42 er det 5.200 inne.
Det vil si at det på dette tidspunktet manglet ca. 8.000 gjester til showstart klokken 20.00.», skriver arrangørene.

- Følte vi hadde en god plan

- Jeg og Chris Collings har arrangert dette i fem år. I år ville vi i teamet prøve å gjøre alt på egenhånd. Vi følte at vi hadde en god plan, men så kom veldig mange publikummere sent til arenaen. Det gikk fint med én inngang frem til kvart på åtte. Da raste det på med folk, sier Thomas Borgvang, daglig leder av «We love the 90s» til Nettavisen.

Han legger til at det er 8-10 innganger i Telenor Arena, hvor de tidligere har holdt arrangementet. Da de i år kun hadde én, fungerte det ikke da mange kom sent.

- Når det nærmet seg showstart brøt de sist ankomne ut av køen og presset seg mot inngangen. Dette medførte en stort press på innslippet og vaktene valgte da å gå over fra å scanne billettene til å kun rive, siden scanning tok for lang tid, sier Borgvang.

- Politiet fortalte at vaktene ved en episode måtte slippe opp sperringene ved billettkontrollen fordi det var så stort trykk. Har dere egentlig kontroll over hvor mange som kom inn?

- Om noen har kommet inn uten billett må sikkerhetsselskapet Pro-Sec svare på. Det var de som ordnet dette. Men jeg tviler på at mange har klart å komme inn, sier han til Nettavisen.

LES OGSÅ: Publikum raser mot 90-tallsfest

Foto: Skjermdump Facebook

Ingen inn på 20 minutter

Arrangørene mener dette høye tempoet på innslippet førte til de lange køene mot barene og VIP-området Golden Circle.

Kl 20.50 beordret brannvesenet midlertidig stopp i innslippet. På 20 minutter fikk ingen slippe inn, fordi brannvesenet mente det var for trangt i enkelte områder i hallen. Etter disse 20 minuttene var gått ble alle som stod i kø sluppet inn.

- En del mennesker har etter hva vi har hørt valgt å forlate området før de ble sluppet inn, men ingen ble nektet inngang med unntak av en del sent ankomne som var overstadig beruset, forklarer arrangøren.

Borgvang legger til at de tidlig sendte ut mailer til alle som hadde kjøpt billett med oppfordring om å møte opp tidlig fordi de visste at det kunne bli store køer hvis alle møtte opp like før dørene åpnet. Arrangørene mener også det er en utfordring med denne typen arrangement, at det konsumeres mye drikke, som igjen fører til mye trykk frem og tilbake fra toalettene.

- Det har aldri vært lovet egne toaletter i annonseringen av Golden Circle, kun eget område foran scenen og 20 årsservering. Det er heller ikke lovet egen inngang i annonseringen, men vi besluttet å sette opp et eget innslippsystem for Golden Circle noen dager i forkant. Dette ble benyttet på første del av innslippet, men etter en stund besluttet ansvarlig i vårt innleide sikkerhetsselskap å avvikle denne.
Total tillatte kapasitet Valhall Arena er 15 000 personer, og vi var fortsatt 1500 under dette, forklarer arrangørene.

Ingen refusjon

I mange av Facebook-kommentarene har publikummerne krevd pengene tilbake. Det kommer ikke til å skje, ifølge arrangørene.

I meldingen arrangørene postet på Facebook mandag kveld skriver de at det kun gis refusjon i tilfeller hvor kun 50 prosent av showet, eller mindre, blir gjennomført.

- Alle gjester var innenfor dørene innen klokken 21.00, som tilsvarer at de fikk med seg minimum 75 prosent av showet, skriver arrangørene.

- Dere skriver at ingen slapp inn på 20 minutter fra klokken 20.50. Hvordan kan alle være inne til klokken 21.00?

- Dette er tidspunkt jeg har fått fra sikkerhetsselskapet. Det kan hende de har sagt feil og at stoppet var klokken 19.50, sier Borgvang.

De påberoper seg også Force majeure-bestemmelsen, som i utgangspunktet fritar en part for ansvaret når det skjer en ekstraordinær hendelse som er utenfor deres kontroll.
- Som arrangør er vi pliktige til å følge krav fra offentlige instanser, og i dette tilfellet var det et krav om å stenge dørene i ca. 20 minutter. For oss som arrangør vil dette fungere som en variant av Force Majeure-paragrafen der vi ikke sitter med noen myndighet til å overstyre, skriver de.

Foto: Skjermdump Facebook

Lærer av feilene

Arrangørene legger også til at tilbakemeldingene de har fått på toalettområdene generelt er gode og at de fleste opplevde minimale køer i barområdet.

- Vil neste arrangement være i Valhall?

- Det har vi ikke bestemt. Vi går inn i forhandlinger etter at vi har show i Stavanger nå på lørdag. Nå har vi sett hva som gikk galt i Valhall i år, så da vet vi hva vi må kan gjøre bedre neste år, sier Borgvang.

Foto: Skjermdump Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag