Gå til sidens hovedinnhold

Klaget på trekk - fikk vinduene boltet fast

Kommunens folk kom og «spikret» igjen vinduene.

Det gamle huset i Parkveien på Lyngseidet ble bygget i 1962. Det har to kommunale leiligheter. For 2 måneder siden flyttet samboerparet Lars Martin Strand og Camilla Strand Sørli inn i den ene.

De ventet barn, og var glade for å få tak over hodet. Taket var tett, men fra vinduene strømmet det inn iskald vinterluft. De tok kontakt med kommunen.

– Det ene vinduet var punktert, pakningene i to av dem var dårlige. Det gikk heller ikke an å lukke de skikkelig, forteller Strand, ifølge Nordlys .

I den iskalde førjulstida ble det stadig mer problematisk å holde varmen.

– Vi fyrte det ovnen tålte, og brukte i tillegg elektriske ovner. Allikevel ble det ikke ordentlig varmt. I tillegg var trekken åpenbart uheldig for den nyfødte datteren vår.

Skrudde fast fra utsiden
Noen dager før jul tok Hermod Strand, faren til Lars Martin affære, og oppsøkte Lyngen kommune.

– Dagen etter kom det en traktor med to mann fra kommunen. Den ene ble heist opp i traktorskuffen og skrudde vinduene fast med store skruer, forteller Strand.

Operasjonen løste problemet. Vinduene ble tette. Det ble imidlertid også rømningsveier. Leiligheten, som har soverommene i andre etasje ble ei brannfelle.

– Nå fryser vi ikke lengre, men vi er redde for hva som kan skje om det begynner å brenne, og vinduene er skrudd fast, sier Strand. Han og samboer Camilla Strand Sørli er mest bekymret for soverommene. De ligger i andre etasje, og vinduet i det rommet familien bruker er blant de som er skrudd igjen fra utsida. Fra det andre soverommet går det an å åpne altandøra, men altanen er utrygg.

– Vi spurte de som var her fra kommunen. De fortalte at altanen var råtten, og frarådet oss å gå ut på den. Vi ble fortalt at en liknende altan nylig hadde ramlet ned, sier Camilla Strand Sørli.

Mest lest i Nettavisen:

Kjøpt taustige
Hermod Strand er også bekymret for sikkerheten i leiligheten, og har nå kjøpt en taustige til bruk fra 2. etasje.

– Det er ikke uten grunn at vi er opptatt av brannsikkerheten. Blant annet er det elektriske anlegget i dårlig forfatning. Det er mulig å slå lysene av og på ved å slamre med dørene. Et tydelig tegn på at ledningsnett eller brytere ikke er i særlig god forfatning, sier Strand.

Skjønner ikke problemet
Det var driftssjef Kåre Karlsen som beordret igjenskruing av vinduene. Karlsen er også kommunens brannsjef.

– Jeg skjønner ikke problemet, og heller ikke hvorfor de går til Nordlys med dette, sier Karlsen.

– Vi fikk en henvendelse rett før jul. Hengslene i vinduene var ødelagt. Vi har bestilt nye. Som et midlertidig tiltak skrudde vi igjen et av vinduene.

– Det er to vindu som er skrudd igjen?

– Uansett er ikke dette noe problem.

– Du er kommunens brannsjef. Har du vurdert om boltingen av vinduene har betydning for rømningsmulighetene i tilfelle brann?

– Det er rømningsmuligheter alle veier i denne leiligheten. Om vinduene er skrudd fast, kan de allikevel knuses. Dette betyr ingenting.

– Hvis det er noe mer må de komme og snakke med oss. Jeg er ute og kjører og svarer ikke mer om denne saken, sier Karlsen.

Les flere saker fra Nordlys.

Kommentarer til denne saken