RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP (AP)

Klappjakt på 17-åringens familie

Sist oppdatert:
Hele landsbyen sperret av

Russiske etterretningsstyrker har sperret av bygda Kostek, som ligger i Dagestan, på jakt etter familie og slektninger til terrormistenkte Dzjennet Abdurakhmanova.

- Nekter for at hun er moren
Dzjennet skal ifølge russiske myndigheter være blant de tre kvinnene som sprengte bomber på t-banen i Moskva forrige mandag.

- Vi har i øyeblikket funnet flere som vi mistenker å være slektninger av Dzjennet. Vi har også fått kontakt med en kvinne som tilsynelatende er den biologiske moren. Hun nekter imidlertid for at det er hennes datter som sprengte en bombe på undergrunnen i Moskva, sier en kilde til Lifenews.ru.

Rettsmedisinere har nå tatt DNA-prøver av kvinnen, som vil bli sammenlignet med Dzjennets DNA for å avgjøre om kvinnen snakker sant eller ikke.

Arbeidet skal være vanskelig, ettersom få eller ingen i landsbyen ønsker å snakke av frykt for represalier som følge av forrige ukes terrorangrep.

Sorte enker sprengte seg selv
De såkalte sorte enkene er hovedmistenkte etter bombeangrepene på t-banen i Moskva. Bomber gikk av på t-banestasjonene Ljubjanka og ved Park Kultury stasjon. Kvinnene skal ha hatt sprenglegemer festet til kroppen, som de utløste.

De sorte enkene regnes for å være slektninger eller, som regel, enker etter opprørerei Kaukasus. Dzjennet Abdurakhmanova var enke etter Umalat Magomedov; en opprører som nyttårsaften ble drept av russiske styrker i Dagestan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere