RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klaps på hånden etter legetabbe

Sist oppdatert:
Legen undersøkte ikke den narkomane pasienten og oppdaget dermed ikke at han led av diabetes. Kort tid senere døde pasienten på sykehuset.

Men dødsfallet får ingen store konsekvenser for legen på legevakten. Han slipper med en advarsel av Helsetilsynet, skriver Bergens Tidende.

Tok ikke blodprøve
Den 46 år gamle rusmisbrukeren ble funnet våt og forkommen, liggende utenfor Oasen kjøpesenter i Fyllingsdalen i mars i fjor. Han ble fraktet til legevakten og lagt inn på avrusningsrommet der. Lege ble ikke tilkalt, slik det skal gjøres, og i stedet ble 46-åringen undersøkt av sykepleiere.

Da legen til slutt kom, gjorde han ingen undersøkelser av pasienten, fordi han skal ha skjøvet ham bort. Dermed ble det aldri oppdaget at mannen hadde diabetes. Legen leste heller ikke mannens sykehistorie, og rapporterte ikke til vaktskiftet om pasientens tilstand. Senere forverret tilstanden hans seg og han ble kjørt til Haukeland sykehus i ambulanse. Der døde han dagen etter, av for lavt blodsukker.

Var politietterforsket
Dødsfallet førte til granskning av Helsetilsynet, som konkluderer med kritikk av rutinene ved legevakten. Politiet etterforsket også saken, men henla den som «intet straffbart forhold».

Legevaktsjef Frank van Betten sier til BT at dødsfallet var et resultat av menneskelig feil, og at legevakten ikke har for dårlige rutiner. Han mener Helsetilsynets rutinekritikk av legevakten er urettferdig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere