RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klar bedring for PGS

Sist oppdatert:
Oljeservice-selskapet PGS fikk en klar bedring i resultatet i første kvartal. Selskapets toppsjef Svein Rennemo ser lyst på utviklingen det nærmeste året
PGS var ute med resultatet før første kvartal tirsdag morgen. Tallene viste bedring i den underliggende driften.

Selskapets driftsresultat, ekskludert salgsgevinsten fra oljeselskapet Pertra og resultatene fra Pertra var på 40,8 millioner dollar, noe som var en bedring på 67 prosent.

Omsetningen i første kvartal var på 285 millioner dollar, mot 247,7 millioner dollar i samme kvartal i fjor. Nettoresultatet inkludert Pertra var på hele 155,4 millioner dollar i første kvartal, mot minus 12 millioner dollar i samme kvartal i fjor.

Driftsresultatet inkludert Pertra var på 189,6 millioner dollar, mens markedet ventet 177 millioner dollar.

Kontantstrømmen fra driften var på 73,6 millioner dollar, opp 22,9 millioner dollar fra samme kvartal i fjor.

I sin kvartalsmelding skriver PGS-sjef Svein Rennemo at første kvartalsresultatene særlig reflekterer økt aktivitet innen seismikkmarkedet. Han skriver videre i meldingen at ordresituasjonen, med økning i antall ordre og margin, har bedret seg i kvartalet. Rennemo skriver videre at det ventes at den gode ordresituasjonen vil fortsette ut i 2006.

Ifølge kvartalsmeldingen var ordrereservene innen Marine Geophysical-delen på 188 millioner dollar ved utgangen av kvartalet, mot 170 millioner dollar ved utgangen av fjerde kvartal i fjor. I Onshore-delen var ordrereseven 108 millioner dollar ved utgangen av kvartalet, mot 66 millioner dollar i fjerde kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere