RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klar bedring i USAs handelsunderskudd(Ny)

Sist oppdatert:
Etter et rekordstort handelsunderskudd i februar har pendelen snudd noe i mars, og underskuddet ble klart lavere enn ventet etter økt eksport
Det viser tall fra det amerikanske handelsdepartementet onsdag.

Handelsunderskuddet for mars endte på 54,99 milliarder dollar, som var langt unna det markedet hadde fryktet. Konsensus blant makroøkonomene lå på minus 62 milliarder.

Underskuddet har ikke vært så lavt siden september i fjor, og det er det største fallet på en måned siden desember 2001. Underskuddet var 9,2 prosent lavere enn i februar.

Ifølge handelsdepartementet var det økt eksport av kapital, forbruks og landbruksvarer som var hovedårsaken til forbedringen. Den samlede eksporten økte fra 100,68 milliarder i februar til 102,2 milliarder, mens importen falt fra 161,25 milliarder til 157,19 milliarder.

Februarunderskuddet som var rapportert til minus 61 milliarder dollar ble revidert til et underskudd på 60,57 milliarder.

Tallene har ført til opgpang i aksjemarkedet og styrking av dollaren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere