Klar for en utfordring?

«Flight Control» er et av de mest enkle og vanedannende spillene vi har prøvd.

29.09.09 18:15

(Spill): Et av de aller, aller beste mobilspillene jeg har prøvd er «Air Trafic Control». Et uant antall timer har gått med på å være flygeleder i lommeformat. Med «Flight Control» har spillet endelig dukket opp til iPhone.

På skjermen ser du en liten flyplass ovenfra og ned med to landingsstriper for fly og en landingsplass for helikopter. Spillet går ut på å navigere jumbojeter, vanlige rutefly, småfly og helikoptre til sine respektive landingsplasser og poenget er naturligvis å hindre flykrasjkatastrofer i luften.

Du tegner opp flyets bane med fingeren og til å begynne går det lett som en plett. Når du vipper over ti fly på skjermen samtidig, er det imidlertid best å tenke fort og ha fokus på mer enn en ting av gangen. De forskjellige flyene flyr i forskjellige hastigheter fra ultratrege helikoptre til kjappe jumbojeter, så det går ikke å legge flyene i kø etter hverandre. Hver eneste maskin må loses ned.

Se hvordan du spiller «Flight Control»:
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

«Flight Control» høres kanskje ikke så spennende ut, men har du lyst til å utfordre konsentrasjonsevnen din og har sans for litt interaktiv sortering på høyt nivå er dette spillet for deg.

Spillet mangler dessverre et par funksjoner som kunne gjort opplevelsen enda bedre. For det første er det ingen nivåer i «Flight Control», du kan bare prøve å slå din forrige rekord. Moduser hvor du skal lande et visst antall fly innenfor en tidsfrist og globale resultatlister vil dessuten være velkomne funksjoner i kommende oppdateringen av spillet.

Til seks kroner er «Flight Control» likevel et svært godt kjøp. Du finner spillet på App Store.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.