RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bertinussen, Rune Stoltz (SCANPIX)

Klar for ny runde med storm?

Sist oppdatert:
Men med noen unntak trenger ikke helgen å bli så verst. Sjekk været her.

Vest- og Sørlendingene kan forberede seg på et nytt uvær. Lavtrykkene og er på vei over disse delene av landet allerede fredag.

Sjekk været der du bor

Regn-, sludd- og haglbyger, som kommer som snø i indre strøk, er prognosene for Vestlandet. Fredag skiftende bris, fra formiddagen av dreiende og økende til nordvestlig liten til stiv kuling.

- Om ettermiddagen sterk kuling 20 på kysten sør for Bergen, opp til liten storm 22 sør på Rogalandskysten, opplyser meteorolog Solbjørg Apeland hos StormGeo.

Varselet for Sør- og Østlandet fredag går på snøbyger, som blir sludd nær kysten. Nær Lindesnes økende opp til vestlig liten, mulig full storm.

I helgen avtar denne vinden og Rogaland slipper unna med liten til stiv kuling. Sør for Langfjella er det også stiv kuling som gjelder fra lørdag.

En knapp uke etter forrige uværsrunde har tipset de siste dagene vært å nyte solen mens du kan. Det blir ikke noe ekstremvær fredag, men værtypen kan sammenlignes med stormen «Lille-Berit». Men denne gangen er stormsenteret kraftigere. Og langs kysten er det kastevinder som kan gir høye bølger.

Fra fredag og over i neste uke er det Nord-Norge som får det beste været. Rettere sagt lettskyet og til dels pent vær, men på Vidda og i Øst-Finnmark mer skyet. Lørdag kan det bli litt mer skyet, men så tar det seg opp igjen.

På kysten av Trøndelag og Vestfjorden i Nordland får smake litt av uværet, med stiv til sterk kuling fredag. Denne smyger seg opp langs kysten av Vest-Finnmark og Troms lørdag.

Nedbøren kommer gjerne som snø over landet vårt, så helgen blir i alle fall hvit for de fleste. Uendret eller litt synkende temperaturer hjelper jo også på julestemningen.

Les også: 30 skianlegg åpner til helgen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere