RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klar for nye utfordringer

Sist oppdatert:
Det ble tøft, svett og høylydt da Jorun Stiansen ble med Side2 på trening.

(SIDE2/«60 SVETTE»):l Norges store-lille idol, Jorun Stiansen, er snart i gang med ny sommerjobb som programleder for Idol-turnéen 2006. Og som mange vet; turnélivet er tungt og stressende, med dårlig mat og lite trening. Derfor tok Side2s treningsekspert ansvar og tok med artisten på en treningsøkt hun sent vil glemme.

SE BILDESPESIAL NEDERST PÅ SIDEN.

- Hadde du visst, hadde du grini!

Med så mange reisedøgn i året, hotellbesøk og Idol-turné rundt hjørnet er det vanskelig å presse inn riktig og sunt kosthold for stjernen. Dette er da også svaret jeg får fra Jorun når jeg spør hva og hvordan hun spiser for tiden.

- Hadde du visst hva jeg spiste, hadde du grini i en uke. Nei, det siste året har ikke akkurat trening og kosthold vært første prioritet.

- Og det går jo ikke an å finne en eneste salat i denne bygda (Oslo, red.anm.). Under Idol gikk jeg opp og ned gatene i Oslo for å finne et sunt sted å spise, men det er jo stort sett bare junkfood å få overalt, kommer det lettere frustrert fra Jorun.

Mat og trening er alt

- Jeg burde ha krevd bedre mat under Idol, det ble mye dårlig. Jeg burde sagt at: «jeg vil ha kylling og ris, og får jeg ikke det gidder jeg ikke spise». Så fikk heller de som hadde ansvaret forklare hvis jeg hadde gått i bakken, kommer det lattermildt fra musikeren.

Da hadde du muligens bare blitt sett på som en liten diva?

- Heller det, for riktig kosthold og trening er jo noe av det viktigste av alt, sier Jorun bestemt.

Trening har stått i fokus for jente fra Vennesla helt fra hun var liten. Med en, som hun selv kaller det, «fotballmann» som far, har sport og trening alltid stått høyt på agendaen. Og nettopp fotball og turn var viktig i barndommen, før hun senere i tenårene begynte å «bygge».

- Pappa likte ikke at jeg trente så mye med vekter, han syntes nok at det ble litt mye. Men jeg har alltid hatt lyst til å være litt markert og sterk, synes det er tøft, mener Jorun, som til tross for lavt mål på strømpelesten, ser sterk og tøff ut.

Sjekk Cornelis' blogg her.

Turne med Tor

En annen som for mange kan se litt tøff og skummel ut er hennes kollega på scenen i sommer, Tor Milde, bedre kjent som «Slemme Tor».

Du drar jo snart ut på Idol-turnéen med Tor Milde. Hvordan er han?

- Han er utrolig morsom og dønn ærlig. En kar som driter i hva andre mener.

Jeg prøvde jo å få med Tor Milde på en slik treningsøkt, men det takket han høflig nei til...

- Ha, ha. Tror ikke Tor har tatt i en vekt i hele sitt liv. Nei, han er nok mer opptatt av andre ting, selv om det faktisk var han som kommenterte en gang at jeg burde begynne å trene igjen. Han hørte at jeg slet med å puste når jeg sang, forteller Jorun med en henvisning til Idol 2005.

Har du mye kontakt med dine tidligere Idol-kollegaer?

- Nei det blir ikke til det. Noen av dem som Tone, Christian og Ali har jeg litt telefonkontakt med, men alle er vi opptatt med vårt.

Apropos opptatt med ting, når kommer den neste platen din ut?

- Jeg er for tiden i flere studio og jobber med ny plate, så den kommer når jeg er fornøyd og føler at jeg er klar. VG skrev at jeg skulle komme ut med ny singel for en stund siden, noe som ikke stemte, og folk ble jo gærne når den ikke kom ut. Vil ikke at folk skal ha forventninger til når den kommer, men den kommer!

På jakt i Oslo

Frøken Stiansen bor fortsatt hjemme i Vennesla, men med det faktum at det meste i musikkbransjen skjer i Oslo, blir det mye reising på ungjenta. Og siden pendling Oslo-Kristiansand blir slitsomt i lengden, går hun med andre planer.

Du pendler jo mye mellom Oslo og Vennesla, blir du ikke lei av å leve i en koffert?

- Jo jeg blir lei, men nå er jeg faktisk på leilighetsjakt i Oslo!

Så nå bør folk bare kaste seg på telefonen og ta kontakt med deg for å få solgt leilighetene sine?

- Ja gjerne det, men jeg gir ikke 1,9 millioner for 40 kvadratmeter. Ikke om det så smeller i helvete, kommer det bastant og kraftig fra Idolet.

«Du synger som en engel, men snakker som en bryggesjauer, sa Tor Milde til Jorun en gang i 2005». Begge deler er egenskaper man trygt kan gi henne. Jorun er liten, men stor, imøtekommende, men bestemt, søt, men også tøff.

Hva er du minst/mest fornøyd med på din egen kropp?

- I forhold til trening så er det alltid noe som kunne vært forbedret, og tidligere var jeg veldig fornøyd med skuldrene og nakken. Minst fornøyd med beina mine tror jeg.

Liten, men tøff

Hvilket land holder du med i VM?

- Holder vel en knapp på Brasil. Det er jo kunst slik de spiller, påpeker Jorun som gleder seg veldig til VM.

Jorun kan «skremme» noen og enhver, der hun langer ut den ene kraftglosen etter den andre. Jenta som, etter eget utsagn, måler nesten 1.60 over bakken får Side2s fotograf til å skvette til når hun løfter opp vekter som ser ut til å veie mer enn henne selv.

Likevel må treningen vår sammen ha tatt på bra, og forhåpentligvis vært svært gunstig for den travle artisten, for hennes siste kommentar i det hun forlater treningen er:

- Nå føler jeg meg som en slapp vaffel!

LES TIDLIGERE «60 SVETTE MED CORNELIS»:

Terjes store hemmelighet

- Vi er ikke som Sugababes

Selger ikke på sladder

- Ostepopen min får du aldri

- Ikke Pamelas kropp

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere