RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klar forbedring fra Hafslund

Sist oppdatert:
Hafslund leverte en klar forbedring i resultatene i tredje kvartal
Les også: Hafslund selger i Arendals Fossekompani

Hafslunds resultater i tredje kvartal viser at selskapet har en klar resultatforbedring.

Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) ble 473 millioner kroner i tredje kvartal, noe som var en en forbedring på 251 millioner kroner fra tredje kvartal 2002. Driftsresultatet i kvartalet endte på 241 millioner kroner, noe som er en bedring på 232 millioner kroner sammenlignet med i fjor.

Resultat før skatt endte på 86 millioner kroner i kvartalet, mot et underskudd på 330 millioner kroner i fjor.

- Nettvirksomheten viser en resultatforbedring på 63 prosent sammenlignet med fjorårets kvartal. Den gode utviklingen med effektivisering av driften fortsetter og de årlige driftskostnadene og investeringene er redusert med 58 prosent, sammenlignet med inngangen til 2002, skriver selskapet i en melding.

Hafslund aksjeportefølje viste også bedring i kvartalet. Resultatet fra aksjeinvesteringer og tilknyttede selskaper var 53 millioner kroner, mot minus 114 millioner kroner i fjor.

- Resultatet skyldes i stor grad verdiutviklingen i ventureporteføljen, hovedsakelig knyttet til konsernets eierengasjement i Renewable Energy Corporation (REC) og Scanwafer, heter det i meldingen fra Hafslund.

Renewable Energy Corporation og Scanwafer skal fusjonere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere