*Nettavisen* Nyheter.

Klar med Europas største litteraturhus

Programmet for Norges første og Europas største litteraturhus er klart.

Den 5. oktober åpner det som trolig er Europas største litteratushus i Oslo. Torsdag ble programmet fram til jul lagt fram i den tidligere lærerskolen i Wergelands vei.

Størst
- Dette skal være en møteplass for forfattere, publikum og alle som er interessert i litteratur, sier daglig leder Aslak Sira Myhre til Side2.

Han mener hovedstaden nå kan vise til Europas største litteraturhus.

- Jeg tror det er Europas største. Jeg har sett alle de største i Tyskland, Danmark og Sverige. Det er uansett størst i Vest-Europa.

Bok eller kino?
Sira Myhre påpeker at Litteraturhuset skal tilfredsstille et behov, gi kunnskap, men også oppdra folk. Han håper folk skal bli vant til et litteraturhus på samme måte som vi er med kinoen.

- Vi skal klare å lære folk en form de ikke er kjent med.

I det 3500 kvadratmeter lokalet, og fra seks scener, er det nemlig klart for 70 åpne arrangementer fram til jul.

- Vi er mest fornøyde med bredden, sier Sira Myhre og viser til Zadie Smith, Petter Dass, Naomi Klein, Kaptein Sabeltann, Toril Moi, Frode Grytten og Knut Nærum, som på hver sin måte er en del av Litteraturhusets program denne høsten.

Her finner du høstens program(Ekstern link)

Litteraturhuset inneholder blant annet bokhandel, kafé, utstillingslokaler og seminarrom. Det skal tilby opplesningskvelder, debattmøter, konserter, utstillinger og skolebesøk. Huset i Oslo vil samarbeide med andre europeiske litteraturhus og ta opp både norsk og utenlandsk litteratur.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.