Klar nedgang på Wall Street

Aksjemarkedet åpner i rødt.

26.01.10 15:45

Det amerikanske aksjemarkedet følger markedene i Asia ned.

S&P 500-indeksen blir senket 0,63 prosent til 1.089,86 poeng. Den velkjente indeksen Dow Jones 0,38 prosent til 10.157,94 poeng. Nasdaq Composite faller 0,,57 prosent til 2.198,15 poeng.

Ikke nok
Resultatsesongen er i full sving, men har ikke klart å vekke optimistene til tross for positive overraskelser.

Den amerikanske kjempen Johnson & Johnson har lagt frem resultater for fjerde kvartal. I løpet av den siste resultatperioden for 2009 fikk selskapet et resultat på 0,79 dollar per aksje. Hvis restruktureringskostnader holdes utenom ville det justerte resultatet blitt på 1,02 dollar per aksje. Dette er bedre enn analytikernes forventninger på 0,97 dollar per aksje. Selskapet leverte også langt bedre omsetning enn hva markedet hadde ventet.

Telekjempen Verizon klarte å levere på linje med forventningene, men kostnader i milliardklassen i forbindelse med nedbemanninger drar ned resultatet. Omsetningen viser dog en vekst på 10 prosent og samtidig er det en sterk utvikling i antall abonnenter.

Apple la frem sterke tall for fjerde kvartal. I påvente av onsdagens store Apple-nyheter ser markedene ut til å sette pris på tallene fra Apple. Igjen klarer produsentene av iPod og iPhone å levere resultater som er bedre enn hva markedet hadde forventet. Vel så viktig er det at selskapet guider langt bedre enn analytikerne spådommer.

Rentemøte og boligfall
Det er relativt stille på makrofronten. Boligprisindeksen Case-Shiller viser at boligprisene falt for første gang på syv måneder i november 2009. Prisindeksen for de 10 og 20 største byene falt med 0,2 prosent i november sammenlignet med oktober. Tolvmånedersutviklingen viser et fall på henholdsvis 4,5 og 5,3 prosent. Det var et større fall enn markedet hadde ventet.

Ellers starter den amerikanske sentralbanken Federal Reserve sitt rentemøte tirsdag. Møtet vil vare over to dager og avsluttes onsdag ettermiddag. Sentralbanksjef Ben Bernanke har kommet i sentrum for mye oppmerksomhet de seneste dagene. Høringer i forbindelse med redningsaksjonen for forsikringsgiganten AIG har irritert flere av senatorene, og det har blitt sådd tvil om Bernanke vil få gjenvalg. President Barack Obama har innstilt Bernanke til å få gjenvalg som sentralbanksjef, og det ser ut som om sentralbanksjefen skal få fortsette i en ny periode.

Vil kutte underskuddet
Administrasjonen til president Barack Obama går inn for å kutte i underskuddet på statsbudsjettet. I 2010 ligger det an til å få ned underskuddet til 480 milliarder dollar. Det melder CNBC.

Det tidligere anslaget lå på 558 milliarder dollar i underskudd for 2010. Når det gjelder det samlede underskuddet er det ventet at dette skal kuttes til 1.300 milliarder dollar fra 1.380 milliarder dollar som var anslaget i august.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.