Liz Truss sier russerne ikke bare må forlate områdene de har okkupert de siste ukene, men også områdene de tok kontroll over for åtte år siden, melder BBC. Da annekterte Russland Krim-halvøya ved Svartehavet.

I en tale i London sa utenriksministeren at Vesten må gjøre mer for å avskrekke Russland fra aggressive handlinger i fremtiden. Hun mener vestlige land må bruke mer penger på forsvar og bruke sin økonomiske makt til stenge Russland ute fra markedene i vest.

I tillegg mener hun vesten må styrke forsvaret i andre land som trues av Russland, blant annet Moldova og Georgia.

– Dersom Russland lykkes vil det føre til lidelse over hele Europa. Det er maktpåliggende for Vesten at Ukraina vinner, sa den britiske ministeren.

Ukrainas forsvarsminister: De neste ukene blir ekstremt vanskelige

Ukrainas forsvarsminister Oleksij Reznikov mener landet står overfor noen ekstremt vanskelige uker. Han advarer mot store ødeleggelser fra russiske styrker.

– Noen ekstremt vanskelige uker ligger foran oss. Russland har allerede samlet styrker til en storstilt offensiv i det østlige Ukraina, skriver Reznikov på Facebook.

Han la til at han tror Russland vil prøve å påføre Ukraina så mye smerte som mulig den kommende tiden. Reznikov advarte om ødeleggelser og smertefulle tap.

– Den kommende tiden vil vi trenge all vår motstandskraft, skriver han.

Russland har lagt om offensiven sin i Ukraina til den østlige delen av landet. Ukrainske myndigheter har innrømmet at Russland har oppnådd fremgang i øst, og at styrkene deres har tatt kontroll over en rekke landsbyer i Donbas-regionen.

EU foreslår å fjerne toll på ukrainske importvarer

EU-kommisjonen foreslår å fjerne toll på alle ukrainske importvarer i et forsøk på å hindre at landets økonomi faller helt i grus som følge av krigen.

– Det omfattende tiltaket er ment å styrke Ukrainas eksport til EU. Det vil bidra til å lindre den vanskelige situasjonen som ukrainske produsenter og eksportører har havnet i som følge av Russlands invasjon, skriver EU-kommisjonen onsdag.

På meldingstjenesten Telegram ønsker Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj tiltaket velkommen.

– Det vil gi oss muligheten til å opprettholde vår økonomiske aktivitet på et maksnivå i Ukraina og bevare produksjonen på nasjonalt nivå, sa han.

Ukraina sier de har angrepet russerne på Slangeøya

Ukrainske styrker skal ha beskutt russiske stillinger på Slangeøya i Svartehavet. Blant annet skal et luftvernbatteri være truffet.

– De jobbes med å avklare de russiske tapene, heter det i en melding fra det ukrainske forsvaret.

Russland har ikke bekreftet angrepet mot øya, som ble okkupert av russerne kort tid etter invasjonen 24. februar. Slangeøya ble kjent etter at de ukrainske soldatene som forsvarte øya, ga krigsskipet som angrep dem, beskjed om å «dra til helvete».

Ukrainerne ble tatt til fange, men ble senere utvekslet med russiske krigsfanger.

Skipet som angrep øya, var krysseren Moskva, som sank tidligere i april. Ukrainerne sier skipet ble truffet av deres raketter, mens Russland hevder forliset skjedde etter en eksplosjon om bord.