*Nettavisen* Nyheter.

Klare for langspurt

Cato Zahl Pedersen & co har kommet seg opp til C2 på 7700 meter. Tirsdag starter siste del av toppstøtet. Hør lydmeldingen her!

14.05.07 16:43

I løpet av dagen har de fem klatrerne tatt seg opp fra Nordskaret på 7050 meter, og opp til Camp 2 på 7700 meter. De drøye fire kilometerne opp snøflaket ble en tøff tur.

- Bakken fra Nordskaret og opp hit til Camp 2 er bare for straffanger og andre uønskede elementer, forteller Odd Harald Hauge.

Her kan du høre lydmeldingene fra ekspedisjonen!

Han følte bakken var uendelig, og ser i stedet fram til ruta videre opp til 8300 meter. Den er litt mer variert.

- Jeg tror nok ruta opp til 8300 er mer interessant. Litt mer ut og inn av steinete ur.

- Nå ligger vi i teltene her i solsteiken, og har det egentlig ganske så bra. Vi har en fantastisk utsikt både til Nepal og Tibet herfra. Selve leiren er ingen skikkelig leir den forstand. Teltene er plassert på knauser bortover, og vi har en følelse av å henge i løse lufta, sier han videre.

Kraftig vind
Alle fem klatrerne er fortsatt med. Det betyr at sveitsliske Cedric Zulauf er tilbake i gamet igjen – etter at han før helgen måtte gå ned fra Advanced Base Camp til Base Camp.

- Cedric har hatt et fantastisk comeback etter sykdommen. Både han og Cato virker å være i bra slag, og normalt vil de være raske nok til å komme seg opp på toppen, før uværet setter inn onsdag ettermiddag.

- For det er meldt kraftig vind på ettermiddagen på onsdag. Da gjelder det å ha kommet seg ned fra toppen. Det er veldig mange ekspedisjoner her oppe, som skal opp natt til onsdag. Alle har de samme værmeldingene, som sier bra vært fram til onsdag ettermiddag, understreker Odd Harald Hauge videre.

Ekstra oksygen
Ekspedisjonen har nå startet med oksygen, og alle er i bra slag.

- Vi er optimistiske, og alle er i så bra slag som man kan vente. Camilla hadde en blytung dag i går, men kom seg opp til Nordskaret. I dag har det gått mye lettere, avslutter han.

Tirsdag morgen går gjengen opp til Camp 3 på 8300 meter. Dit kommer de fram på ettermiddagen en gang. Da venter noen timers hvile, før selve toppstøtet starter rundt 22-23 på tirsdag kveld. Forhåpentlig er alle fem oppe på toppen på morgenen den 16. mai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.