Gå til sidens hovedinnhold

Klare krav fra ungdommen til det nye barneombudet

Oslo (NTB): Markedsføringsturné, lange arbeidsdager og opprusting av landets skoler og lærerstand er noen av oppgavene det nye barneombudet får når barn og unge selv skal være med på ansettelsen.

Et slags superelevråd med ti medlemmer fra hele landet skal være med på både rekruttering og jobbintervju når Reidar Hjermanns etterfølger skal ansettes i vår. I helgen var de samlet for første gang, sammen med barneminister Audun Lysbakken (SV).

Allerede er kravene mange til det nye barneombudet, som skal ta over fra høsten. Det viktigste er at han eller hun er god til å sette seg inn i barn og unges liv, kan lytte og snakke med dem, ikke bare til dem.

- Barneombudet bør bli flinkere til å markedsføre seg selv. Mange jeg nevnte dette for, visste ikke noe særlig om hva barneombudet gjør, sier Marianne Kufaas Sæterhaug (17) fra Trondheim, som også peker på frafall i videregående skole som et viktig tema.

Panelet skal både være med og utforme søknadsteksten og delta på jobbintervjuer med kandidatene. Sindre Farestad (14) fra Mandal mener det nye ombudet må presse på for bedre fritidstilbud og sørge for at unge har bra nok busstilbud til og fra ulike aktiviteter.

- Og så må han få masse å gjøre, jobbe overtid og alt sånt, sier han til NTB. (©NTB)

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling