RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klare kutt før Ementor-varsel

Sist oppdatert:
Analytikerstanden var føre var og kuttet klart i resultatestimatene i forkanten av resultatvarselet til Ementor. Les mer om saken her
Snakket om et resultatvarsel fra Ementor har gått en stund. Og Ementor slo til igjen, som ventet.

Les om Ementor-varselet her:

Gjett hvem som er ute med et resultatvarsel igjen?

Kuttet før varsel

Uken før jul var snittet til analytikerne på rundt 15 millioner kroner i driftsresultat før avskrivninger (EBITA) for Ementor. Torsdag meldte Ementor at EBITA-resultatet vil havne på minus 20 millioner kroner.

Tar vi snittet til analytikerne for årsresultatet rett før resultatvarselet torsdag, og vi benytter det rene driftsresultatet (EBIT) var det ventet minus -123,5 millioner kroner. Fratrukket de ni første månedene i år på 94 millioner kroner, ventet analytikerne rett før resultatvarselet et EBITDA-resultat på minus 29,5 millioner kroner

Ifølge Ementor selv havner det rene driftsresultatet på minus 179 millioner kroner i 2004, eller minus 85 millioner kroner.

Ventet dansketrøbbel

Analytikerne hadde særlig den danske delen av Ementor på sin varselsliste. Bakgrunnen for dette var at Ementor selv uttalte på tredje kvartalspresentasjonen at det kunne komme en husleie-avsetning i Danmark.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere