Klare til kamp i Gaddafis hjemby

Foto: Sergey Ponomarev (Ap)

Fristen for en fredelig overgang i Sirte nærmer seg, og rundt byen står opprørsstyrker klare til kamp.

02.09.11 15:31

Opprørsstyrkene står oppstilt i utkanten av Sirte og gjør seg klare til kamp, melder Sky News.

Ifølge nyhetskanalen har det denne uken rådet våpenhvile mens forhandlinger om en fredelig overgang for Sirte er i gang. Deadline for disse forhandlingene utløper lørdag.

Sirte ligger mot kysten i nord halvveis mellom Tripoli og Benghazi og er hjembyen til Libyas tidligere leder Muammar Gaddafi.

Les også: Slik blir det siste slaget i Libya

Muammar Gaddafi selv ga lyd fra seg senest torsdag da han i et opptak og manet til videre kamp. I opptaket beskyldte han internasjonale styrker for å ville okkupere Libya på grunn av oljen og andre ressurser, men sa de må være forberedt på en geriljakrig.

Lydopptaket ble kringkastet på en syrisk TV-kanal torsdag.

Se nyhetsinnslag fra Sky News her

- Det har vist seg at de siste dagene så har Nato viet mer oppmerksomhet til området i og rundt området der de tror Gaddafi er, og det er Sirte og landsbyer rundt. Bare de to siste dagene så har Nato hatt angrepstokt og tatt ut cirka 60 mål rundt Sirte og cirka 30 pansrede kjøretøy. I tillegg tar de ut kommando- og kontrollinstallasjoner. Det har de gjort under hele kampanjen. Det gjør det vanskeligere for Gaddafis styrker å kommunisere og organisere seg, uttalte major Lars Morten Bjørkholt ved Forsvarets høyskole til Nettavisen torsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag