*Nettavisen* Nyheter.

Klarer hun Birkebeineren?

Foto: Paul Weaver (Side2)

- Jeg er en klønete danske på ski, sier Anne Rimmen. Men nå har hun blitt trent av Bjørn Dæhlie. Se video!

28.08.09 16:40

(SIDE2): - Jeg så på det som en super mulighet til å komme i form. Fra null trening til mye trening på kort tid, det var tøft, sier Anne Rimmen (27) til Side2.

Hun er som kjent sportsanker på NRK og man skulle kanskje tro at 27-åringen var supersprek i skiløypa. Men den gang ei. Anne er halvt dansk og bygger selv oppunder myten om at dansker ikke er noe særlig på ski...

- Mamma er dansk, og akkurat dette med ski har aldri vært noe for henne. Det har jeg arvet for å si det sånn. Jeg er klønete i skisporet, ler hun.

Se video av Anne og Bjørn nederst i saken!

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Stor utfordring
I NRKs nye kjendisprogram «Elixir» skal flere kjendiser fra ulike arenaer trenes opp av kjente idrettsstjerner.

Så da var det litt av en utfordring da Bjørn Dæhlie (42) ble bedt om å trene Anne til å gå det tøffe skirennet Birkebeineren som går fra Rena til Lillehammer. Det 54 kilometer lange løpet var målsetningen - for Bjørn.

- Det var ikke mitt mål nei, men jeg prøvde meg selvsagt. Om jeg klarte det får dere se! smiler hun.

I Annes jobb er omgang med stjerner fra alle mulig idrettssareaner ikke akkurat uvanlig - og starstruck blir hun sjelden, men med Bjørn var det noe helt spesielt.

- Jeg har sett han på TV alltid, så det var veldig gøy å bli skikkelig kjent med ham.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Bratt formkurve
For sportsankeren var det særlig forbedringen av egen form som var et av motivene for å bli med - og hun så raskt hvordan den endret seg.

- Vi sjekket O2-opptaket i begynnelsen og underveis, og det var en helt utrolig stor forskjell. En bratt formkurve kan man si, og de harde fakta kom på bordet, det synes jeg var interessant og gøy, sier Anne og tror seerne også vil ha glede av å se de forskjellige kjendisene finne formen uten at det blir altfor mye trening.

- Jeg har aldri gått så mye på ski, det skal være sagt, men det er faktisk ikke så mye som skal til før en finner formen.

På tur med kjæresten
Det ble noen skiturer på henne og kjæresten og motocrosskjøreren Ailo Gaup (29) i løpet av vinteren, og Anne innrømmer glatt at han er på et helt annet treningsnivå enn henne.

- Han er idrettsutøver og maste om pulsklokke og tok tider. Jeg var litt mer på pauser og kvikklunsjen, ler hun.

Blant de andre kjendisene som er med i programmet er Kjetil André Aamodt og Trond Espen Seim i alpint, Henriette Bruusgaard og Cecilia Bærkhus tester ut bokseformen og Ådne Søndrål trener programleder Jonna Støme på skøyter.

HTML EMBED
video_embed(12696,1);

«Elixir» har premiere på NRK1 søndag 6. september klokken kl. 20.05.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag