*Nettavisen* Nyheter.

Klarer ikke kutte røyken

Foto: (AFP/Scanpix)

Lille Ardi (2) har forsøkt, men kan simpelthen ikke.

02.07.10 12:57

(SIDE2): I mai gikk video av den to år gammel gutten Ardi som røyker verden rundt. Saken skapte såpass mye blest, at myndighetene på Sumatra innså at de måtte gripe inn og få guttungen til å kutte røyken.

HTML EMBED
window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: 'your app id', status: true, cookie: true, xfbml: true}); }; (function() { var e = document.createElement('script'); e.async = true; e.src = document.location.protocol + '//connect.facebook.net/en_US/all.js'; document.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Rehab feilet
Ardi røyket opp til 40 om dagen ble det hevdet, og da han trappet ned ble til «kun» 15.

Bakgrunn: Ardi (2) røyker 40 om dagen

Ardi bor sammen med mamma Diana og pappa Rizal, som er bekymret for helsen hans. Men de klarer ikke la være å la ham røyke.

Et amerikansk TV-team besøkte familien, og rapporterer ifølge Splash News at Ardi fortsatt holder på røyken - og at hjelpen han fikk har feilet. Han røyker fortsatt to pakker om dagen.

Ardi blir aggressiv når han ikke får sin daglig dose.

- Vi håper han skal slutte. Men jeg klarer ikke å se på at han skader seg selv. Hva kan vi gjøre? Vi må bare akseptere det, sier moren Diana til The Early Show.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Dødelig
Foreldrene skal nå ha forstått at det er en dødelig vane guttungen deres holder på med. Ardi begynte å røyke da han var med foreldrene da de jobbet med å selge fisk på markedet.

- Han gråt og var vanskelig da vi forsøkte å selge. Så vi lot ham bare leke for seg selv. En dag fulgte vi etter ham, og så at han hang utenfor en sted de selger røyk. Han hadde en sigarett i tent hånden. Han visste hvordan han skulle tenne den, som en voksen, forteller Diana.

Det endte med 40 om dagen. Hva som blir planen nå for lille Ardi vites ikke.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.